-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

VU Botanikos sode – šikšnosparnių naktis

Aplinkosaugos informacijos centras kartu su Lietuvos aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų koalicija birželio 19–osios vakarą, per kultūros naktį „Tebūnie naktis“ ragina vilniečius ir miesto svečius nemiegoti ir atvykti į pasimatymą su šikšnosparniais Vilniaus universiteto Botanikos sode.
Šikšnosparniai
Šikšnosparniai / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Vingio parke esančiame Vilniaus universiteto Botanikos sode (Augalų sistematikos ir geografijos skyrius, M. K. Čiurlionio g. 10) vyks nemokamos ekskursijos, kurių metu dalyviai sužinos botanikos sodo istoriją, išgirs legendas apie šią vietovę, sužinos apie sode esančias gamtines ir kultūrines vertybes.

Sutemus, kada atbunda naktinė gyvūnija ir augalija, lankytojų laukia pažintis su paslaptingiausiais sodo gyventojais – šikšnosparniais. Su specialiu prietaisu – detektoriumi bus galima stebėti, kaip šikšnosparniai išskrenda į naktinę medžioklę. Gamtininkas dr. Kazimieras Baranauskas papasakos apie šių skraidančių žinduolių gyvenimo būdą, kuo šie žvėreliai naudingi, taip pat apie jų apsaugą.

Specialiai šiam vakarui taip pat bus atidaryta šikšnosparnių fotografijų paroda, kurią lankytojai galės apžiūrėti vaišindamiesi ant laužo virta senojo vienuolyno žolelių arbata.

Šikšnosparnių naktį finansuoja Islandija, Lichtenšteinas, Norvegija pagal EEE ir Norvegijos finansinius mechanizmus, taip pat Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius