Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VU Tarptautinio verslo mokyklos direktorius J. Niedvaras: „Kokybiškas aukštasis mokslas įmanomas ir Lietuvoje“

Lietuvos aukštojo mokslo sistemoje pradėjo ryškėti teigiamos permainos. Vis daugiau jaunų žmonių supranta, kad gerą išsilavinimą galima gauti ir Lietuvoje, todėl nesirenka užsienio aukštųjų mokyklų. LR Švietimo ir mokslo ministerijos skelbiamais duomenimis, šiais metais net 81 proc. šimtą balų valstybiniuose egzaminuose gavusių abiturientų pasirinko studijas Lietuvoje.
J.Niedvaras
J.Niedvaras / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Julius Niedvaras, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) direktorius pastebi, kad šį rudenį studijas VU TVM pradės kur kas daugiau labai gerai balais abitūros egzaminus išlaikiusių moksleivių. Aukščiausias konkursinis balas šiemet šoktelėjo nuo 19,96 iki 20,46, teigiama išplatintame pranešime.

Pažangiausieji studentai gavo studijų krepšelius. Jų skaičius šiemet išaugo iki 114. Daugelis būsimų pirmakursių, gavusiųjų studijų krepšelius, yra baigę prestižines šalies gimnazijas ir mokyklas, tokias kaip Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija, Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazija, Šiaulių Didždvario gimnazija.

„Nors pastaraisiais metais gabiausi abiturientai domisi studijomis užsienyje, tačiau daugelis abiturientų supranta, jog kokybišką išsilavinimą galima įgyti ir Lietuvoje. Tarp bakalauro programų populiarumo nepraranda tarptautinis verslas, tačiau itin sparčiai populiarėja tarptautinis turizmo verslas. Didelio susidomėjimo sulaukė ir tarptautinių finansų valdymas – nauja bakalauro studijų programa. Buvo daug stojančiųjų ir tai tikrai džiuginantis rodiklis, atsižvelgiant į didžiulę konkurenciją aukštųjų mokykloje rinkoje,“ – sako VU TVM direktorius J.Niedvaras.

Jis taip pat pastebi, kad kasmet vis labiau populiarėja studijos anglų kalba. Lyginant su praėjusiais metais, tarptautinio verslo programos studijas anglų kalba nuo rudens pradės beveik 1,5 karto daugiau abiturientų.

„Jauni žmonės suvokia, kad norint dirbti tarptautiniame versle, būtina mokėti užsienio kalbą. Studijos anglų kalba – puiki galimybė ją išmokti. Be to, daugelis šių studentų yra suinteresuoti dalyvauti mokyklos mainų programose ir išvykti semestrą ar du pasimokyti į užsienį“, – įsitikinęs J. Niedvaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius