Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyresniųjų klasių moksleiviai kviečiami į pilietiškumo pamokas Lietuvos kariuomenės daliniuose

Spalio 3–14 d. įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose organizuojama Krašto apsaugos diena, kurios metu vyks pilietiškumo pamokos vyresniųjų klasių (9-12 klasių) moksleiviams. Moksleiviai ir jų mokytojai kviečiami susipažinti su kariuomene, pabendrauti su kariais, apžiūrėti jų naudojamą ginkluotę, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Vyresniųjų klasių moksleiviai kviečiami į pilietiškumo pamokas Lietuvos kariuomenės daliniuose
Vyresniųjų klasių moksleiviai kviečiami į pilietiškumo pamokas Lietuvos kariuomenės daliniuose / KAM nuotr.

Kariniuose daliniuose, priklausomai nuo jų veiklos specifikos, moksleiviams bus paruoštos specialios programos. Į dalinius atvykę moksleiviai galės ne tik stebėti, bet ir patys išbandyti įvairią karinę veiklą: kartu su kariais važiuoti karine technika, išmokti išgyvenimo miške gudrybių, maskavimo ypatumų, šaudyti pneumatiniais ar lazeriniais ginklais, apžiūrėti karinius laivus.

Krašto apsaugos diena pirmą kartą buvo surengta 2008 m. spalio 7 d. Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo mechanizuotame pėstininkų batalione. Nuo 2014 m. Krašto apsaugos diena kariuomenės daliniuose tapo tradiciniu renginiu, kurio metu Lietuvos kariuomenės daliniai kviečia įvairių mokyklų ir gimnazijų vyresniųjų klasių mokinius į dalinyje organizuojamą pilietiškumo pamoką.

Šio renginio tikslas – iš arčiau supažindinti moksleivius ir jų mokytojus su Lietuvos kariuomene, nuolatine privalomąja karo tarnyba ir kitais galimais karo tarnybos būdais, stiprinti kariuomenės bendradarbiavimą su mokyklomis.

Daugiau informacijos ir registracija – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius