Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė svarsto galimybę mokėti tik už valstybės finansuojamų studentų sveikatos draudimą

Vyriausybė svarsto galimybę mokėti tik už valstybės finansuojamų studentų sveikatos draudimą.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Dar viena iniciatyva apsvarstyta, kad valstybė draustų sveikatos draudimu tuos studentus, kurių mokslą finansuoja savo lėšomis“, – po Ministrų kabineto pasitarimo antradienį žurnalistams sakė sveikatos apsaugos viceministrė Janina Kumpienė.

Pasak jos, sprendimas dėl studentų Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio priimtas nebuvo, diskusija bus tęsiama kitą savaitę.

Viceministrės teigimu, finansuojant tik „krepšelį“ gavusius studentus „sutaptų valstybės požiūris į studentą – jei valstybė finansuoja jo mokslą, tai valstybė finansuoja ir jo sveikatos draudimą“.

Kitas svarstomas variantas, pasak J.Kumpienės, kad PSD už studentus ir doktorantus būtų mokamas ne ilgiau kaip šešerius metus, skaičiuojant jų bendrą mokymosi pagal nuolatinių studijų programas laiką.

Premjeras Andrius Kubilius, paklaustas, ar sąžiningas siūlymas mokėti PSD iš savo kišenės tiems studentams, kurie moka ir už mokslą, sako nemanantis, kad reikėtų diskutuoti apie „naujus draudimo instrumentus“.

„Tikrai nemanau, kad šiandieninės mūsų valstybės finansinės ir ekonominės sąlygos leistų mums galvoti apie kokius nors visai naujus draudimo instrumentus. Nematau, kodėl reikėtų tą diskusiją taip giliai ir plačiai tęsti, ieškant visiškai naujų galimybių plėsti draudimą, nors finansų situacija tikrai neleidžia taip galvoti“, – po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Kubilius.

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė BNS sakė, kad toks variantas ministerijai „nėra visiškai priimtinas“, tačiau tuo pačiu sakė suprantanti, jog „tokio varianto, kuris būtų geras visiems, nerasime“.

„Šitas variantas pasirinktas iš kelių, atmetus tuos, kurie kuriai nors ministerijai yra visiškai nepriimtini. Ministerijai visiškai nepriimtinas variantas valstybės lėšomis drausti studentus tik iki 25 metų, kaip ir variantas drausti tik nuolatinius studentus“, – sakė viceministrė, pabrėždama, jog galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Šį klausimą Vyriausybė svarstė ir paėjusių metų lapkritį, tačiau tuomet sprendimo nepriėmė.

Tuomet siūlytai alternatyvai, kad vyresni nei 25 metų studentai, jei jie ne doktorantai, patys mokėtų PSD įmokas, itin prieštaravo studentų organizacijos, nes tai esą diskriminuotų vyresnius studentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius