Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centrai ir radijo stotys liepos 5-ąją prisijungs prie „Tautiškos giesmės“ giedojimo

Liepos 5-ąją, Valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse, 21 val. „Tautiška giesmė“ skambės prekybos centruose „Maxima“ ir „Rimi“, taip pat radijo stočių „Radiocentras“, M–1, „M–1 Plius“, „Lietus“ ir „Power Hit Radio“ eteryje. Taip jie prisidės prie istorinės pilietinės iniciatyvos apjuosti pasaulį „Tautiška giesme“, teigiama pranešime spaudai.
Giedamas valstybės himnas
Giedamas valstybės himnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Tūkstantmečio odisėjos“ pakviesti pirmą kartą istorijoje vienos tautos žmonės vienu metu visame pasaulyje giedos savo valstybės himną, pranešdami apie Lietuvos vardo tūkstantmetį.

„Maximos LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė mano, kad tokia akcija žadina lietuvių tautos patriotinius jausmus ir savimonę, vienija tautiečius, pasklidusius po visą pasaulį. „Tai puiki proga kiekvienam lietuviui stabtelėti ir susimąstyti apie savo kilmę, šaknis, prisiminti, kas esi“, – įsitikinusi L.Muižienė. Akcijos metu „Tautiška giesmė“ skambės per vietos prekybos tinklo radiją ir suteiks galimybę prisidėti prie himno giedojimo 85-iose šio prekybos centro parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Šiuo metu minėtuose prekybos centruose galima išgirsti „Tautiškos giesmės“ garso klipus, kviečiančius burtis dėl bendros giesmės, o liepos 5 d. 21 valandą.

„Klausimo prisijungti ar neprisijungti prie akcijos mums tikrai nekilo”, – sako ir „Rimi Lietuvos“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė. „Esame sėkmingai Lietuvoje dirbantis prekybos tinklas ir manome, kad negalime likti tokio istorinio įvykio nuošalyje. Tikimės, jog tiek mūsų darbuotojai, tiek lankytojai taip pat entuziastingai sutiks šią žinią ir prisidės prie giedančiųjų „Tautiškąją giesmę“ visame pasaulyje.“

Šuo metu minėtuose prekybos centruose galima išgirsti „Tautiškos  giesmės“ garso klipus, kviečiančius burtis dėl bendros giesmės, o liepos 5 d. 21 valandą prekybos tinkluose, kaip ir visoje Lietuvoje bei užsienio lietuvių bendruomenėse, skambės Lietuvos himnas.

Giedoti „Tautišką giesmę“ kartu su viso pasaulio lietuviais rengiasi ir Lietuvos miestų bei kaimų žmonės iš  53 savivaldybių, daugiau kaip 40 lietuvių bendruomenių užsienyje, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) įmonės, žymiausi mūsų šalies kultūros atstovai, muzikantai ir sportininkai, Dainų šventės dalyviai.

Kamerų užfiksuoti Lietuvos himno giedojimo įvairiose šalyse vaizdai bus sudėti į vieną vaizdo kūrinį, kuris bus išplatintas visame pasaulyje ir liepos 6 dieną transliuojamas per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius