-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 08

Pigiausia priemonė lieknėjimui

Nuo vandens priklauso visi žmogaus organizmo gyvybiniai procesai… ir liekna figūra, kurios atšilus orams nebeslėpsime po žieminiais drabužiais. Tyrimai rodo, kad geriant daugiau vandens, organizme sukauptos riebalų atsargos ima mažėti, o vartojant mažiau, riebalai kaupiasi dar sparčiau. Todėl prieš pradėdami alintis įvairiomis dietomis, pabandykite per dieną išgerti keliomis stiklinėmis daugiau. Galite maloniai nustebti!
Sveikata
Sveikata
Temos: 1 Vanduo

Mažesnis apetitas, daugiau energijos

Labai dažnai alkio jausmas ima varginti tuomet, kai organizmui trūksta skysčių. Manome, kad esame alkani, o reikia tiesiog tik atsigerti. Jei lieknėjant nuolat kankina noras užkąsti, specialistai pataria pakentėti ir vietoj to išgerti pusę stiklinės vandens. Palaukti 20-30 minučių, ir jei tada alkio jausmas praeis, vadinasi, tai buvo ne alkis, o tik troškulys.

Tačiau vanduo ne tik natūraliai malšina alkį, bet ir padeda organizmui įsisavinti riebaluose sukauptas energijos atsargas. Tyrimais įrodyta, kad organizme trūkstant vandens, padidėja riebalų kiekis, esant jo pakankamai – riebalų mažėja. Štai kodėl be vandens sutrinka inkstų veikla. Kai inkstai nedirba visu pajėgumu, dalis produktų persiunčiami į kepenis, taigi inkstų darbu apkrauname kepenis ir jos neturi kada atlikti savo tiesioginės užduoties – susikaupusius riebalus perdirbti į mums taip reikalingą energiją. Tad energijos atsargas mums tenka papildyti užkandžiaujant.

Dekite, kalorijos!

Vanduo lieknėjantiems naudingas ir tuo, kad gerdami vėsų vandenį pagreitiname medžiagų apykaitą. Dehidratuotas organizmas sudegina mažiau kalorijų. Tyrimais nustatyta, kad net nedidelė organizmo dehidratacija sulėtina medžiagų apykaitą tiek, kad ramybės būsenoje jis sudegina 3 proc. mažiau kalorijų nei turėtų. Tie 3 procentai, gal ir nedaug, bet per porą mėnesių iš jų galime sukaupti visą papildomo svorio kilogramą. Didelė vandens stoka metabolizmą gali sulėtinti net iki 30 proc. Beje, daugiau sveriančių žmonių organizmui reikia daugiau vandens negu lieknesniems, nes kuo daugiau sveriame, tuo intensyvesnė medžiagų apykaita turi vykti organizme.

Tyrimais įrodyta, kad organizme trūkstant vandens, padidėja riebalų kiekis, esant jo pakankamai – riebalų mažėja.

O kodėl gerti reiktų vėsų vandenį? O gi todėl, kad kažkiek energijos organizmas sunaudos tam vandeniui „pašildyti“, ir taip susidegins dar šiek tiek kalorijų. Kiek vandens gerti, kad lieknėtumėme? Optimalus skysčių kiekis, kurį organizmas turi gauti kartu su visais maiste esančiais skysčiais, yra apie 2 litrus per parą. Turint antsvorį, kiekvieni 11 – ka papildomų kūno kilogramų „reikalauja“ dar po vieną stiklinę vandens. Išgeriamo vandens kiekį galima padidinti, esant karštiems orams, sportuojant, dirbant fizinį darbą.

Dinkite toksinai!

Norint sulieknėti, būtina pašalinti iš organizmo toksinus, tai metant svorį yra ypač svarbu, nes tuomet šių produktų susidaro labai daug, juk visą buvusį riebalų perteklių organizmui reikia suskaidyti ir pašalinti. Čia taip pat padės... vanduo. Jis išplaus iš organizmo šlakus ir įvairius toksinius (nuodingus) medžiagų apykaitos produktus.

Pavojus – tinstu!

Vartoti pakankamai vandens – geriausia priemonė skatinti skysčių apykaitą, kitaip sakant pašalinti skysčių perteklių iš organizmo. Skamba keistai, tačiau tam yra akivaizdūs įrodymai. Nepamirškite, kad kai mūsų kūnas negauna pakankamai vandens, jis į tai reaguoja, kaip į pavojaus signalą. Tuomet ima kaupti kiekvieną skysčių lašą: vanduo kaupiasi audiniuose, ertmėse tarp ląstelių. Dėl to didėja kūno svoris, sutinsta pėdos, kojos, riešai. Šlapimą skatinančios priemonės padeda, bet tik laikinai, be to, jos kartu su vandeniu pašalina iš organizmo ir reikalingas medžiagas. Tokiomis priemonėmis pašalinti skysčiai labai greitai vėl susikaupia. Taigi organizmui reikia duoti tai, ko jam reikia iš tiesų, tai yra – daugiau vandens, ir tik tuomet jis nustos kaupti vandens atsargas. Beje, dauguma, „stebuklingų“ preparatų, skirtų atsikratyti viršsvorio per 2-3 savaites, taip pat pasižymi tik šlapimą varančiu poveikiu, nes greitai iš organizmo pašalinti galima tik vandenį. Po to vėl viskas pasisuks užburtu ratu: organizmas ims taupyti vandenį, o jūs auginsite svorį.

Taigi, pasirodo, kad gerdami pakankamai vandens mes ne tik galime tapti lieknesniais, bet ir saugome save nuo nutukimo.

Trumpos išvados:

1. Negavęs pakankamo vandens kiekio, organizmas negalės efektyviai sudeginti riebalų.

2. Užsilaikęs organizme vanduo prisideda prie svorio.

3. Vanduo organizme neužsilaikys, jei gersite dar daugiau vandens.

O kai organizmas vandens gauna pakankamai, tuomet pagerėja skydliaukės veikla; pasišalina nereikalingas vanduo; daugiau riebalų virsta į energiją, nes niekas netrikdo kepenų darbo; grįžta natūralus troškulys; žmogus vakarais jaučia mažesnį alkį.

Beje, JAV mokslininkų tyrimai parodė, kad vanduo padeda sulieknėti net iki 5 kilogramų per savaitę! Dėl tokių rezultatų tikrai verta pasistengti, be to, vanduo – visiems prieinamas ir ko gero pigiausias „lieknėjimo preparatas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius