-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 23

2015 metais Vilniuje bus atidaryti 4 vaikų darželiai

Vilniuje per artimiausius keletą mėnesių bus atidaryti 4 nauji vaikų darželiai: Viršuliškėse, Žirmūnuose, Antakalnyje ir Justiniškėse (šalia Šeškinės). Dar daugiau – planuose dar trys ikimokyklinio ugdymo įstaigos Visoriuose, Pilaitėje ir Balsiuose, informuoja Vilniaus miesto savivaldybė.
Šolomo Aleichemo ORT gimnazija
Šolomo Aleichemo ORT gimnazija, kurioje bus atidarytas darželis. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė teigia, kad vietų poreikis darželiuose staigiai išaugo po 2011 m. liepos mėnesio, kai įsigaliojo Seimo priimtas įstatymas, sutrumpinęs nėštumo ir gimdymo atostogų laiką ir sumažinęs motinystės išmokų dydžius – daugelis mamų nusprendė po metų grįžti į darbus, o vaikus leisti į lopšelius. Todėl ypač padidėjo vaikų lopšelių-darželių paklausa.

Prieš dvi savaites Santariškėse atidarytas naujas vaikų lopšelis-darželis. Tai – pirmasis darželis Vilniuje, suplanuotas ir pastatytas jau nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu, ir svarbi dalis – Vilniaus miesto savivaldybės programoje, kuri numato užtikrinti visiems vaikams galimybę lankyti darželį.

Tačiau jam pastatyti ir įrengti  prireikė ne vienų metų planavimo. Prie darželio atidarymo daug prisidėjo aktyviai iniciatyvą rodžiusi Santariškių bendruomenė – bendromis pastangomis buvo suplanuotas ir pastatytas vaikų darželis šiame sostinės rajone.

Negalėdama pasiūlyti pakankamo skaičiaus vietų savivaldybė teigia skatinanti kurti privačius vaikų darželius, kreipusis į Seimą ir Vyriausybę su pasiūlymu keisti teisės aktus, reglamentuojančius lopšelių-darželių finansavimą, ir supaprastinti higienos normas. Jeigu Seimas pritars siūlymams, kiekvienas privatų darželį lankantis vaikas iš Savivaldybės bus papildomai finansuojamas iki 220 litų per mėnesį  iš ikimokyklinio ugdymo krepšelio lėšų.

Vilniaus mieste šiuo metu yra 119 lopšelių–darželių, 7 darželiai, 15 darželių-mokyklų, 2 vaikų ugdymo centrai, kuriuos lanko apie 28 tūkst. vaikų.

Vien per 2014 metus Vilniaus savivaldybė ikimokyklinio ugdymo įstaigose įkūrė apie 1000 naujų papildomų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius