Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 07

Katedros aikštėje atidaryta paroda apie kovą už Lietuvos laisvę

Katedros aikštėje Spaudos atgavimo dieną atidaryta Zino Kazėno (Zika) fotografijos paroda „Vilnius – laisvės miestas: 1988–1991. Tai Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Zino Kazėno ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana miestiečiams ir sostinės svečiams.
Artūras Zuokas su Zinu Kazėnu
Artūras Zuokas su Zinu Kazėnu / Vilniaus savivaldybės nuotr.

„Spaudos atgavimo dieną pažymime puikia paroda, kuri yra liudijimas, ką reiškia laisvė, kad už ją reikia ir kovoti, ir sugebėti ją išlaikyti. Ir kova vyksta kiekvieną dieną. Neabejoju, kad ši puiki paroda primins, ką maža valstybė gali padaryti be armijos, be tankų, tiesiog, tikėdama tuo, ko siekia, ir būdama vieninga. Linkėčiau, kad tų laikų dvasia Lietuvoje išliktų  per amžius, ir, nepaisant žmonių amžiaus skirtumų, visi jaustų tai, ką mes jautėme tuo laikotarpiu, pavaizduotų nuotraukose. O šiandien, sveikindamas žiniasklaidą profesinės šventės proga, linkiu apkabinti Lietuvą geromis žiniomis“, – parodos atidaryme sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Parodos atidaryme dalyvavo ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius,  kuris dėkojo Vilniaus miesto savivaldybei už suteiktą galimybę parodyti fotografijas  vilniečiams.

Zinas Kazėnas nuo 1972 m. yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, nuo 1988 m. – laisvai samdomas fotografas. 1988–1991 m. Zinas Kazėnas buvo Sąjūdžio Informacinės Agentūros (SIA) fotografu. Fotografijose užfiksuotos akimirkos iš daugiau nei dviejų šimtų Sąjūdžio laikotarpio piketų, mitingų, akcijų. Per trejus metus fotografas apsilankė 250-tyje mitingų ir akcijų, vykusių Lietuvos miestuose ir miesteliuose, sukaupė daugybę medžiagos.

 „Fotografai sako „jei atsirandi geroje vietoje ir geru laiku, ir padarai gerą nuotrauką. Taip ir išėjo su šia paroda. O daugiau?.. Nuotraukos kalba už mane“, – sakė parodos autorius Z. Kazėnas.

Apie Nepriklausomybės atkūrimo įvykius Zinas Kazėnas yra surengęs apie šimtą fotografijos parodų ne tik Lietuvoje, bet ir kitose valstybėse. Didžiausios ir įspūdingiausios – Vengrijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Estijoje ir JAV.

Parodą lankytojai Katedros aikštėje galės apžiūrėti iki gegužės 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius