2014 01 14

Nors sistema ir strigo, per 2 dienas savivaldybė į darželius užregistravo beveik 80 proc. vaikų

Per dvi dienas Vilniaus miesto savivaldybė į darželius užregistravo beveik 80 proc. vaikų, tai yra 5611 žmonių užregistravo savo vaikus į darželius 2014 metais, iš jų daugiau nei 96 proc. tai padarė internetu. 421 vaikas užregistruotas savivaldybėje, kuomet savivaldybės specialistai padėjo užpildyti prašymą internetu ar raštu. 2013 metais užsiregistravusių į darželius buvo 7590.
Viršuliškių mokykloje įsteigtas grupes lankys 47 4-5 metų vaikai
Vaikų darželio grupė / Vilniaus m. saviv. nuotr.

Penktadienį prasidėjusi registracija nebuvo tokia sklandi, kaip žadėjo Vilniaus savivaldybė. Tėvai skundėsi, kad sistema strigo, neleisdavo suvesti duomenų, todėl teko jungtis po kelis kartus, laukti ar skubėti į savivaldybę. Savivaldybė tikino, kad trukdžiai laikini, o sistema veikia.

Vilniaus savivaldybės antradienį išplatintame pranešime teigiama, kad užregistravę savo vaiką ir nurodę elektroninio pašto adresą tėvai gauna pranešimą apie sėkmingai atliktą registraciją. Pranešimas informuoja tik apie sėkmingą registraciją, bet negarantuoja vietos darželyje. Apie patekimą į darželį tėvai bus informuojami atskiru pranešimu pabaigus grupių formavimą. Prašymai galios tol, kol vaikas gaus vietą darželyje.

„Vilniaus miesto savivaldybė daro viską, kad nepavykus savarankiškai ar neturint galimybės užsiregistruoti internetu, tėvai galėtų atvykti į savivaldybę. Čia prašymus registruoja ir konsultacijas teikia  specialistai. Taip pat galima pasinaudoti savivaldybėje esančia interneto prieiga (e-idėjų kambarys pirmame aukšte), kur yra atsakingi specialistai, bei užregistruoti savo vaiką į darželį. Kilus neaiškumams, konsultacijos teikiamos ir trumpuoju telefonu 1664. Atsakymus į klausimus, susijusius su priėmimu į darželius, taip pat galima rasti svetainėje vilnius.lt esančiame reklaminiame skydelyje „Priėmimas į darželius“. Šiuo metu visi tėvai nesvarbu ar registruoja savo vaiką pirmą kartą, ar nori vietoj seno prašymo parašyti naują, gali pasinaudoti paslauga“, – teigiama pranešime.

Vaikai į ikimokyklinio ugdymo įstaigas bus registruojami iki balandžio 30 dienos elektroniniu būdu – internetu, o neturint galimybės – atvykus į savivaldybę.

Per pastaruosius dvejus metus vietų trūkumas sostinės darželiuose sumažintas 3,4 tūkst. Vien per šiuos metus sukurta 2500 naujų vietų.

Vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje Vilniaus miesto biudžetui per metus kainuoja 5000 – 6500 litų, tėvai apmoka tik trečdalį visų būtinų išlaidų. Iš viso šiuo metu sostinėje yra 125 darželiai ir 15 darželių-mokyklų, juos lanko per 31 tūkst. vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius