-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 04 16

Nuo balandžio 30 dienos baigiamas prašymų į Vilniaus darželius priėmimas

Balandžio 30 d., trečiadienis – paskutinė diena, kai tėveliai gali pateikti internetu ar atvykę į Vilniaus miesto savivaldybę prašymą lankyti darželį 2014 m.
"Mini darželis" Vilniuje
Darželis / Daine photography nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Šie prašymai bus  įtraukiami į bendrą 2014 m. eilę. Internetu užpildytas prašymas turi tokią pačią galią, kaip ir savivaldybėje pateiktas prašymas. Registruoti savo vaiką, galite į kelis darželius, tačiau jis pateks į tą darželį, kuriame bus vietos ir kuris buvo nurodytas pirmas prioriteto tvarka.

Nuo gegužės mėn. darželiuose bus formuojamos grupės. Visų priimtų į darželius vaikų tėvai gaus pranešimus mobiliuoju telefonu arba elektroniniu paštu, į kokį darželį yra priimta jų atžala.

Visų priimtų į darželius vaikų tėvai gaus pranešimus mobiliuoju telefonu arba elektroniniu paštu, į kokį darželį yra priimta jų atžala.

Iki rugpjūčio 1 d. pranešimus gavę tėvai turės atvykti į darželį sudaryti sutartį ir pateikti reikiamus dokumentus. Su savimi būtina turėti gimimo liudijimą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir šių dokumentų kopijas, gydytojų pažymą ir dirbančių tėvų pažymą, patvirtinančią, kad įstaigos (įmonės) teikiamoje metinėje A klasės išmokų deklaracijoje gyvenamoji vieta nurodyta Vilniaus miesto savivaldybė.

Primename, kad iš viso Vilniuje veikia 118 lopšelių-darželių, 7 darželiai, 15 darželių-mokyklų, 2 vaikų ugdymo centrai, kuriuos lanko 26 tūkst. 734 vaikai.

47 proc. (605,7 mln. litų) iš 1,22 mlrd. litų sostinės biudžeto 2014 m. yra skiriama vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų švietimui.

Vieno vaiko išlaikymas kainuoja 6060 Lt per metus

Savivaldybė per metus darželius dotuoja daugiau kaip  68 mln. Lt ir tai išlieka Savivaldybės prioritetas. Vieno vaiko išlaikymas kainuoja 6060 Lt per metus. Tėvai kompensuoja tik penktadalį visų būtinų išlaidų.  Specialiose grupėse vaiko išlaikymas kainuoja 19696 Lt.

Vilniaus savivaldybė taip pat skatina privačių darželių steigimąsi, savivaldybės tarnybos yra pasiruošusios konsultuoti ir padėti steigti naujas grupes, ieškoti galimybių steigti pusiau privačius darželius savivaldybės patalpose. Šiuo metu sostinėje veikia 47 privatūs darželiai, juos lanko per 2 tūkst. vaikų.

Vilniaus miesto savivaldybė daro viską, kad kuo daugiau sostinės vaikų patektų į darželius, – per pastaruosius dvejus metus vietų trūkumas sostinės darželiuose sumažintas 3,4 tūkst. Vien per 2013 metus sukurta 2500 naujų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius