Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 01

Pradedama elektroninė registracija į Vilniaus mokyklas

Trečiadienį pradedama elektroninė registracija į Vilniaus mokyklas. Ji vyks nuolat, o prašymai bus priimami internetu, todėl, pasak savivaldybės, tėvams nebereikės laukti eilėse prie mokyklų.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com

Būsimų pirmokų tėvai prašymus galės teikti iki gegužės 26 dienos, visi kiti prašymus galės pildyti nuolat, todėl savivaldybė kviečia neskubėti, įvertinti mokyklas, kurias norima pasirinkti, nes prašymo priėmimo laikas neturės jokios įtakos pirmumui.

Norint pateikti prašymą, reikės užsiregistruoti Vilniaus savivaldybės puslapyje, popierinių prašymo formų nebeliko. Tėvai, kurie neturi galimybės namuose užpildyti prašymo elektroniniu būdu, galės tai padaryti atvykę į bet kurią mokyklą jų darbo metu – nuo 9 iki 17 valandos. Tėvams bus suteikta prieiga prie kompiuterio, kur galės savarankiškai užsipildyti prašymą.

Vilniaus miesto savivaldybės klientų aptarnavimo centre registracija į mokyklas nevyks.

Pateikdami prašymą ir rinkdamiesi mokyklą, kurią lankys jų vaikas, tėvai galės nurodyti iki penkių bendrojo ugdymo įstaigų. Savivaldybė rekomenduoja pasirinkti vieną mokyklą, kuri yra priskirta pagal gyvenamąją teritoriją, ir keturias mokyklas, į kurias tėvai norėtų leisti savo vaiką. Visos pasirinktos mokyklos bus lygiavertės ir jų pasirinkimo eiliškumas neturi įtakos tam, į kurią bus priimtas vaikas, teigiama sostinės savivaldybės pranešime.

Užpildyti internetu prašymai bus automatiškai perduoti prašyme nurodytoms mokyklos ir mokinių priėmimą mokyklos toliau vykdys savarankiškai, kaip ir buvo iki šiol. Pirminius sąrašus, į kurią mokyklą yra priimtas vaikas, tėvai galės matyti jau birželio pradžioje mokyklų interneto svetainėse.

Taip pat apie priėmimą tėvai bus informuoti elektroniniu būdu ir matys registracijos sistemoje. Jei vaiką priims kelios mokyklos, tėvai apie tai bus informuojami ir registracijos sistemoje turės patvirtinti, kurią iš mokyklų renkasi.

Sutartį su mokykla tėvai turi pasirašyti iki rugpjūčio 31 dienos.

Ar mokinys bus priimtas į mokyklą, kuri nėra priskirta gyvenamajai vietai, priklausys nuo to, ar visi mokyklos teritorijos mokiniai norės mokytis šioje mokykloje. Jeigu bus laisvų vietų, šie mokiniai bus priimti į norimą mokyklą.

Prašymus elektroniniu būdu turėtų pateikti būsimųjų pirmokų, keičiančių mokyklas, pereinančių iš progimnazijas į gimnazijas, atvykusių gyventi į sostinę, tėvai. Mokiniai, kurie pereina mokytis į aukštesnio lygmens programą (penktą, devintą ar vienuoliktą klasę) toje pačioje mokykloje, kaip ir pagal dabar galiojančią tvarką, mokyklos direktoriui pateikia laisvos formos prašymą mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius