Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 10

Vilniaus miesto klinikinę ligoninę ir miesto psichikos sveikatos centrą sujungs į vieną

Siekiant efektyviau naudoti lėšas ir turtą, užtikrinti kokybiškesnes paslaugas, racionalizuoti laboratorijų ir brangių technologijų tarnybas, sostinės taryba pritarė, kad dvi sveikatos priežiūros įstaigos būtų sujungtos į vieną – Vilniaus Antakalnio klinikinę ligoninę. Taip atsisakant dubliavimo bus sukurtas Antakalnio ligoninių polis, panašiu principu, kaip šiandien veikia Santariškių klinikos. Šis sprendimas taip pat leis parduoti dalį nenaudojamų, apleistų pastatų bei teritorijos, o gautas lėšas panaudoti šių sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūrai gerinti.
BFL nuotr.
BFL nuotr. / BFL nuotr.

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė yra respublikinio lygmens, teikianti įvairių profilių paslaugas – vidaus ligų, akušerijos-ginekologijos, chirurgijos ir kt. Ligoninė gerai aprūpinta kokybiška diagnostine-gydomąja medicinine įranga. Taigi, atlikus reorganizaciją, klinikinės ligoninės teikiamų paslaugų spektras būtų papildytas psichikos sveikatos priežiūros paslaugomis. Kai kurios teikiamos psichikos sveikatos priežiūros paslaugos yra unikalios ir šiuo metu neturi analogų Lietuvoje – tai Valgymo sutrikimų, Krizių intervencijos, taip pat gerai išvystytas Dienos stacionaro, Psichoterapijos stacionaro paslaugų bei ambulatorinių konsultacijų teikimas. Planuojama, kad po reorganizacijos Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras veiks kaip  Vilniaus Antakalnio klinikinės ligoninės filialas.

Dar 2003 metais nepriklausomi konsultantai atliko stacionarių sveikatos priežiūros įstaigų galimybių studiją. Atsižvelgiant į ją, tuometinė miesto Taryba 2004 metais pritarė Vilniaus miesto savivaldybės stacionarių asmens sveikatos priežiūros įstaigų pertvarkymo planui, kuriame  buvo numatyta  Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą prijungti prie viešosios įstaigos Vilniaus miesto universitetinės ligoninės ir Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės (dabar – Vilniaus miesto klinikinė ligoninė).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius