Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 20 /11:30

Remigijus Šimašius: Žaliojo tilto skulptūros nukeliamos ne restauracijai

Vilniuje sekmadienio naktį buvo pradėti Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimo darbai. Į pagrindinius du klausimus – kas bus su skulptūromis ir kas stovės vietoje jų, pirmadienį Vilniaus miesto savivaldybėje atsakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Vilniaus mero, darbai atliekami sklandžiai, nes institucijos, prižiūrinčios darbus ir užtikrinančios saugumą, yra gerai pasiruošusios.

„Skulptūros nukeliamos, techniškai žiūrint, ne restauruoti, o dėl saugumo. Ar jos bus restauruojamos, priklausys nuo daugybės dalykų. Labai daug yra prastos būklės paveldo objektų, ir tikrai nemanau, kad Žaliojo tilto skulptūros yra pirmasis objektas, kuriam reikėtų skirti mokesčių mokėtojų pinigus“, – kalbėjo miesto meras.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://yourlisten.com/embed.js?17377542

Skulptūros bus saugomos, bet neeksponuojamos

Kokia skulptūrų ateitis, pirmadienį R.Šimašius dar neatsakė: „Nėra kur skubėti. Palauksim, kol nurims aistros, kol viskas susigulės, priprasim prie  naujų vaizdų šiek tiek ir bus išspręstos teisinės problemos“. Sprendimo galima tikėtis rudenį. 

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nukelinėjimo darbai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Nukelinėjimo darbai

Skulptūros dabar bus saugomos, bet neeksponuojamos. Skulptūrų laikymas sandėlyje, aptvertoje teritorijoje – vienas iš variantų, kur šios skulptūros turi būti, bet, kaip teigia meras, ne geriausias. Grūto parkas – viena galimybių eksponuoti skulptūras, bet ne pati geriausia. Mero nuomone, skulptūros galėtų būti arčiau Vilniaus. R.Šimašius prasitarė, kad yra sulaukęs bent trijų neformalių prašymų eksponuoti skulptūras.

Nesu nusiteikęs skulptūroms skirti biudžeto lėšų.

Savivaldybė nenumato pinigų skulptūrų restauracijai. Žaliasis tiltas apipaišytas grafičiais – į tai reikia pirmiausiai kreipti dėmesį ir pinigus. „Nesu nusiteikęs skulptūroms skirti biudžeto lėšų“, – teigė R.Šimšius.

Paklaustas, ar bus kas nors vietoj nuimtų skulptūrų, meras atsakė: „Kol kas tiltas pabus be naštos ir papildomo krūvio.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Nukeliamos Žaliojo tilto skulptūros
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Nukeliamos Žaliojo tilto skulptūros

Sekmadienį, vykstant skulptūrų nukėlimo darbams, budėjo policijos pareigūnai – buvo imtasi atsargumo priemonių dėl protestų. Tačiau nebuvo sulaukta jokių nepasitenkinimo išraiškų. „Tema – seniai jau diskutuojama, vilniečiai brandūs žmonės, todėl nemanau, kad dar protestuos", – sakė R.Šimašius.

Skulptūrų nuėmimo darbai vyksta naktį

Jei dieną suspėsime tinkamai pasirengti, naktį bus nukeliamos kitos dvi skulptūros.

Šiandien, pirmadienį, bus pradėti kitų dviejų Žaliojo tilto skulptūrų nuėmimo paruošiamieji darbai. Jau yra užtverta pėstiesiems kita tilto pusė. „Jei dieną suspėsime tinkamai pasirengti, naktį bus nukeliamos kitos dvi skulptūros“, – teigė Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Jo teigimu, visi pirmų skulptūrų nukėlimo darbai vyko sklandžiai – jos buvo įtvirtintos, todėl nesubyrėjo ir buvo saugiai nuimtos. Taip pat darbininkai spėjo viską atlikti naktį, kai tiltu nevažiavo viešasis transportas.

„Naktį, nes buvo uždaromas visas tiltas. Visa sunkioji technika stovi skersai tilto, o dieną viešasis transportas neturėtų jokių galimybių pravažiuoti“, – pakomentavo V.Pauža.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://yourlisten.com/embed.js?17377541

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius