-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 21

Tbilisio skveras Vilniuje bus perkeltas iš centro į Žvėryną

Vilniaus taryba Gruzijos ambasados prašymu nusprendė perkelti Tbilisio skverą iš centro į sostinės Žvėryno mikrorajoną. Už sprendimą trečiadienį skubos tvarka tarybos nariai balsavo bendru sutarimu. Nurodoma, kad perkelti Tbilisio skverą į Žvėryną iš Olimpiečių gatvės Gruzijos ambasados prašė dėl to, jog dabartinė erdvė turi mažai sąsajų su Gruzija.
Gruzijos vėliava
Gruzijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tbilisio skveras buvo suformuotas 2012 metais, tai padaryta Olimpiečių gatvėje, kur nėra jokio ryšio nei su Gruzijos istorija, nei su dabartine veikla, yra nuo ambasados. Jų teigimu, ta vieta nebuvo parinkta atsižvelgiant į pageidavimus. Tad prašymas logiškas – skveras dabar yra be pavadinimo Žvėryne, sąlyginai netoli ambasados“, – BNS sakė liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis.

Anot jo, Gruzijos ambasada įsipareigojo čia įrengti atminimo lentą, taip pat rūpintis aikšte ir įgyvendinti kitas iniciatyvas derinant su savivaldybe. Politikas nurodė, kad sprendimą priimti buvo skubama, nes jau Lapkričio pradžioje planuojamas oficialus Gruzijos premjero delegacijos vizitas į Lietuvą.

„Buvo kalbėta, kad jei iki to laiko savivaldybė priims reikiamus sprendimus, bus numatomas oficialus skvero atidarymas, kartu dalyvaujant Gruzijos ir Lietuvos premjerams“, – paaiškino V.Jurgutis.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vincas Jurgutis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vincas Jurgutis

Tiesa, dar sprendžiant dėl klausimo pateikimo, dalis opozicijos atstovų piktinosi, kad tai netaptų precedentu tenkinant ir kitų ambasadų, pavyzdžiui, Rusijos ar Lenkijos, prašymus.

„Žiūrėkite, kreipsis Rusijos ambasada ir paprašys Dudajevo skverą pavadinti Rusijos ar Maskvos skveru, Lenkijos ambasada kreipsis ir prašys K.Sirvydo skverą pervadinti Varšuvos skveru. Tai bus absudras“, – piktinosi Lieuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis.

Tbilisio skveras Vilniuje įkurtas 2012 metais. Tbilisio centre Gruzijoje šiuo metu taip pat yra Vilniaus vardu pavadintas skveras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius