Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Vilniaus meras susitiko su Baltarusijos žmogaus teisių gynėju A. Beliackiu

Sostinės meras Artūras Zuokas šiandien susitiko su Baltarusijos žmogaus teisių gynėju Alesiu Beliackiu. Disidentas į Vilnių atvyko po to, kai neseniai buvo paleistas iš kalėjimo Baltarusijoje, kur praleido daugiau nei 3 metus už valdžiai neįtikusią veiklą. Vilniaus vadovas atsiprašė A.Beliackio už Lietuvos institucijų veiksmus, dėl kurių jam teko nepagrįstai kentėti.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka

 

„Vilnius gerbia ir vertina asmenis, kurie principingai gina žmogaus teises ir laisves“, - sakė A.Zuokas. 

Vilnius gerbia ir vertina asmenis, kurie principingai gina žmogaus teises ir laisves

Su A.Beliackiu meras taip pat aptarė dabartinę padėtį Baltarusijoje, bendradarbiavimą su nevyriausybinėms ir kitomis žmogaus teisių pažeidimus fiksuojančioms organizacijoms.  A.Beliackis pasidžiaugė, kad Vilnius ypač aktyviai palaiko kultūrines Baltarusijos iniciatyvas.

Primename, kad A.Beliackis buvo nuteistas 2011 metų lapkritį, apkaltinus jį daugiau kaip 500 tūkst. eurų laikymu Lietuvos ir Lenkijos bankuose. Pinigai buvo skirti Baltarusijos žmogaus teisių centro „Vesna“, kuriam vadovauja A.Beliackis, veiklai.  Informaciją apie sąskaitas ir joje esančias lėšas, Baltarusijos teisėsaugai suteikė Lietuvos teisingumo ministerija.  Šitaip Baltarusijai buvo suteiktas pretekstas susidoroti su jai neįtikusiu asmeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius