-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 04

Vilniaus savivaldybės nurodymas pašalpininkams turėti sąskaitą banke – teisėtas

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą dėl Vilniaus savivaldybės nustatytos socialinių pašalpų mokėjimo tvarkos, įpareigojančios gavėjus turėti sąskaitą banke, pripažino šį administracinį aktą teisėtu.
Pašalpa
Pašalpa / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Teismo išaiškinimo šioje situacijoje paprašė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje. Vyriausybės atstovui kilo abejonių dėl savivaldybės nustatytoje tvarkoje numatyto tik vieno socialinių pašalpų išmokėjimo būdo. Tam, kad asmuo galėtų gauti socialinę pašalpą, jis turi turėti sąskaitą Lietuvos teritorijoje esančiuose bankuose ar jų skyriuose.

Pasak pareiškėjo, ši tvarka nustatė neproporcingas socialinės pašalpos mokėjimo sąlygas ir apsunkina nepasiturinčių asmenų galimybes gauti socialinę paramą.

Tačiau Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi šią administracinę bylą, priėjo išvadą, tvarka neprieštarauja Viešojo administravimo bei Teisėkūros pagrindų įstatymų nuostatoms.

Teismas pažymi, kad savivaldybės nustatytas vienintelis piniginės socialinės paramos išmokėjimo būdas nėra išimtis Lietuvos teisinėje sistemoje.

Analogiška problema buvo nagrinėjama ir Konstitucinio Teismo nutarime, kuriame konstatuojama, kad toks teisinis reguliavimas kaip atitinkamų išmokų mokėjimas vieninteliu būdu – pervedant į banko sąskaitą yra galimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius