Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Vilniaus taryba pritarė pakoreguotai taikos sutarčiai su Finansų ministerija

Vilniaus savivaldybės taryba pritarė pakoreguotai taikos sutarčiai su Finansų ministerija, pagal kurią savivaldybė, gavusi 55,8 mln. eurų, ketina atsisakyti visų tolesnių pretenzijų dėl gyventojų pajamų mokesčio.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šį valdančiųjų parengtą sprendimą trečiadienį palaikė ir dalis opozicijos, argumentuodama, kad tokia suma yra geriau, negu nieko.

„Gavome Finansų ministerijos laišką, kad savivaldybei bus iš tiesų kompensuota 55,8 mln. eurų suma, jau šiais metais išmokant 18 mln. eurų. Tačiau paprašyta sutikti su nuostata (...), kad savivaldybė nebereikš pretenzijų dėl kitų laikotarpių, dėl gyventojų pajamų mokesčio mokėjimo“, – tarybos nariams sakė administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Anot jos, rugsėjo 7-ąją vyks teismas, kuris įteisintų susitarimą su ministerija, tad jei savivaldybė nepasirašytų sutarties, bylinėjimosi procesą tektų pradėti iš naujo, ir, pasak jos, „nežinia, kokią sumą savivaldybė gautų“. Ji ragino tarybos narius pritarti sutarties pakeitimui, kadangi šių metų biudžete jau suplanuotos investicijos į darželių atnaujinimą, aplinkkelio statybą ir kitus projektus.

Taryba jau anksčiau buvo pritarusi taikos sutarčiai, pagal kurią per trejus metus bus grąžinta 55,8 mln. eurų, tačiau naujame jos variante numatyta, kad kompensacija būtų skiriama už laikotarpį iki 2012 metų, o galimų kompensacijų už vėlesnius metus savivaldybė atsisako.

Anot A.Vaitkunskienės, atsižvelgus į tai, kad nuo 2012 metų Vilniui skiriama GPM dalis didėjo, savivaldybės specialistai paskaičiavo, kad savivaldybė, reikšdama pretenzijas už vėlesnius metus, nuo 2012-ųjų iki 2015-ųjų, gautų „nuo 0 iki 20 mln. eurų“.

„Bet kada mes ją gautume ir ar mes ją gautume, priklausytų nuo to, koks būtų teismo sprendimas“, – pabrėžė administracijos vadovė.

Už gautus pinigus numatyta padengti kreditorinius įsiskolinimus – taryba taip pat sutarė, jog tai, kuriems konkrečiai kreditoriams būtų skiriamos lėšos, tvirtins taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius