Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Vilniaus vicemeras: turime pasitempti gerindami kelius

„Financial times“  leidinys „FDI magazine“, publikuojantis naujienas apie tiesiogines užsienio investicijas, Vilniui skyrė pirmą vietą pagal ekonominį investicijų efektyvumą. Vilniaus vicemeras, „darbietis“ Jonas Pinskus prisipažino pats nustebęs dėl tokio įvertinimo.
Jonas Pinskus
Jonas Pinskus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nustebino, aišku, kad aplenkėme tokius miestus kaip Brno, Gdanską, Taliną...“ – Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ trečiadienį sakė J.Pinskus.

Jis paaiškino, kad ekonominis efektyvumas reiškia, kad ir privačiame sektoriuje, ir valstybinėse institucijose, ir savivaldybėje investuoti, vystyti projketus yra naudinga, nes jie atsiperka. Be to, ekonomiškai efektyviuose miestuose kuriamos nebrangios darbo vietos.

„Labai nudžiugino tai, kad Vilnius šeštą vietą užėmė pagal draugiškumą verslui ir aplenkė tokius miestus kaip Bristolis, Edinburgas. (...)  Kas mane dar sudomino, kad pagal infrastruktūrą užėmėme paskutinę dešimtuko vietą ir turbūt mums patiems aišku, kad su infrastruktūra, su keliais mums reikėtų pasitempti. Reikia tiesti kelius“, - nurodė J.Pinskus.

Vilniaus savivaldybę slegia beveik milijardinė skola. Praėjusių metų pabaigoje savivaldybė laiku negrąžino Finansų ministerijai 23 mln. litų, o dabar prašo dar 40 mln. litų trumpalaikės paskolos.

Visą laidos „Atviras pokalbis“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius