Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Vilniuje diegiama pasaulyje populiari trumpų sustojimų sistema „Kiss and Ride“

Sostinėje planuojama diegti pasaulyje populiarias greito keleivių įlaipinimo–išlaipinimo aikšteles (angl. „Kiss and Ride“). „Kiss and Ride“ – tai trumpiems sustojimams skirtos vietos, kur automobilio vairuotojas per trumpą laiką išlaipina arba įlaipina keleivį ir tokios vietos neskirtos sustoti ilgesniam laikui.
Vilniuje diegiama pasaulyje populiari trumpų sustojimų sistema „Kiss and Ride“
Vilniuje diegiama pasaulyje populiari trumpų sustojimų sistema „Kiss and Ride“ / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Nemaža dalis tėvų savo vaikus į mokyklas atveža patys, automobiliais ir pasirūpina, kad jie saugiai pasiektų mokyklą. Deja, tik dar maža dalis mokyklų turi patogias prieigas vairuotojams su mažais vaikais. Tačiau tokių vietų skaičių didinsime – trumpų sustojimų aikštelėms bus išskirtos gatvių erdvės prie mokymosi įstaigų, kur galima privažiuoti ir greit išleisti vaiką prie pat mokyklos“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Tikimasi, kad įdiegus „Kiss and Ride“ sistemą pagerės eismo situacija mieste šalia mokyklų, ypač rytinio piko metu, bei užklasinės veiklos įstaigų dienos metu. Taip pat bus užtikrinamas ir vaikų saugumas.

„Iki šiol tikrai ne prie visų mokymosi įstaigų buvo galimybė patogiai, saugiai sustoti ir išlapinti ar įlaipinti vaikus“, – pastebi SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė. – Ne visada automobiliai pastatomi tvarkingai ar saugiai, nes tėvai skuba ir vaikus palydėti, ir į darbus suspėti, dėl ko apsunksta ir kitų eismo dalyvių judėjimas. Tačiau įdiegus „Kiss and Ride“ sistemą tikimasi palengvinti keliones tiek tėvams su vaikais, tiek ir kitiems vairuotojams, pėstiesiems ir dviratininkams.“

Savivaldybė kviečia vilniečius aktyviai siūlyti galimas vietas trumpiems sustojimams.

Pasiūlymuose maloniai prašoma nurodyti šią svarbią informaciją: mokyklos/įstaigos pavadinimą, siūlomas gatvių atkarpas, vietas vaikų išlaipinimui–įlaipinimui, reikalingą tokių specialių sustojimo vietų skaičių bei paros laiką, kada šios aikštelės būtų naudojamos.

Pasiūlymus prašoma pateikti elektroniniu paštu siulyk@vilnius.lt Gauti siūlymai bus nuodugniai išnagrinėti ir, įvertinus galimybes, Vilniaus miesto savivaldybė įrengs „Kiss and Ride“ vietas trumpiems sustojimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius