Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 14

Vilniuje šiemet nuvalyta 1000 kvadratinių metrų grafičių

Per šiuos metus Vilniuje nuvalyta beveik 1000 kvadratinių metrų ploto teplionių, atsiradusių ant sienų, tvorų, paminklų, atminimo lentų, tiltų ir viadukų. Dažų nuo savivaldybės prižiūrimų statinių nuvalymui savivaldybė skyrė dvigubai daugiau lėšų, nei pernai  – 20 tūkst. eurų, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.
Perdažyta sienelė
Perdažyta sienelė / Sauliaus Žiūros nuotr.

Grafičiai buvo nuvalyti Konstitucijos prospekto ir Narbuto požeminėse perėjose, taip pat nuo Centro poliklinikos, buvusio Lietuvos kino teatro ir kitų pastatų sienų Trakų, Vilniaus ir K.Kalinausko gatvėse.

„Grafičių valymas miestui kainuoja gana brangiai – vieno kvadratinio metro ploto nuvalymas kainuoja daugiau kaip 17 eurų. Tam kasmet išleidžiama po kelias dešimtis tūkstančių eurų. Tačiau čia svarbus ne tik estetinis miesto vaizdas, bet ir vilniečių saugumo jausmas, juk ištepliotos vietos tarsi sako, jog čia galima daryti pažeidimus“, – pranešime cituojamas Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Paluckas.

Vilniaus miesto savivaldybė atrinko ir daugiau vietų Senamiesčio ir Naujamiesčio rajonuose, kurios labiausiai matomos bei lankomos užsienio svečių. Jas planuojama tvarkyti šiais ir kitais metais pasitelkus ir privačių asmenų lėšas bei galimybes.

Savivaldybės duomenimis, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai per 2016 metus užregistravo 39 pranešimus dėl grafičių piešimo neleistinose vietose. 8 –iems asmenims patrauktiems administracinėn atsakomybėn paskirti įspėjimai ir piniginės baudos.

Prieš ketverius metus savivaldybė leido legaliai piešti grafičius tam tikrose numatytose miesto vietose – kai kuriose požeminėse perėjose, ant Neries upės prieplaukos, esančios tarp Karaliaus Mindaugo ir Žirmūnų tiltų ir ant Pilaitės riedučių ir riedlenčių parko statinių. Šiuo metu mieste yra skirtos penkios legalios grafičių piešimo vietos. Likusiose septyniose galima piešti tik gavus savivaldybės pažymėjimą, kurį išduoda Saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius