2014 01 21

Vilniuje svarstoma Misionierių bažnyčios ir vienuolyno komplekse įkurti naują kultūros erdvę

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį pradeda svarstyti dėl Misionierių bažnyčios ir vienuolyno komplekso, esančio Subačiaus g. 26, 28, suteikimo pagal panaudą savivaldybei – vienuolyno pastatai būtų pritaikyti kultūrinei, edukacinei paskirčiai.
Misionierių bažnyčia ir vienuolynas
Misionierių bažnyčia ir vienuolynas / Vilniaus sav. nuotr.

Svarstoma, kad Vilniaus arkivyskupija Misionierių vienuolyno kompleksą pagal panaudos sutartį neatlygintinai suteiktų Vilniaus miesto savivaldybei. Šis vienuolyno pastatas būtų pritaikytas Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos – berniukų bei jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ – veiklai bei į vienuolyno patalpas būtų perkelta pradinukų Vytės Nemunėlio mokykla, o bažnyčioje būtų įrengta didžioji koncertų salė.

Pasak projekto iniciatorių ir partnerių – Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Vilniaus arkivyskupijos kurijos, vienuolyno pastatai idealiai tinka muzikos mokyklai ir chorui pagal funkcionalumą ir patalpų dydį, o Misionierių bažnyčioje būtų vykdomi koncertai ir kiti kultūros renginiai, kaip šiuo metu yra Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šiuo projektu siekiama, kad sostinėje atsirastų nauja vieta koncertams ir kitiems kultūros renginiams, švietimo ugdymui, tarptautinių projektų vykdymui, taip pat planuojama nuo Misionierių vienuolyno iki pat Vilnelės atkurti istorinius Misionierių sodus.

Savivaldybė rengia pastatų pritaikymo pradinio bei neformaliojo ugdymo paskirčiai ir kultūrinei veiklai galimybių studiją, vėliau bus rengiamas pastatų pritaikymo techninis projektas.

Misionierių bažnyčios ir vienuolyno ansamblio atkūrimo ir pritaikymo pradiniam ir neformaliajam ugdymui bei kultūrinei paskirčiai finansavimo ketinama prašyti iš ES Struktūrinių fondų lėšų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius