-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 14

Vilniuje vyks išskirtinis Pasaulinės Tai či ir Qi Gong dienos minėjimas

Paskutinį balandžio šeštadienį Vilnius prisijungs prie viso pasaulio drauge minėdama Pasaulinę Tai či ir Qi Gong dieną, kuri jau penkioliktus metus švenčiama šimtuose užsienio miestų. Susipažinti su kiniško sveikatingumo sistemų paslaptimis kiekvienas turės galimybę pačioje sostinės širdyje esančioje Rotušės aikštėje.
Tai či mankšta
Tai či mankšta / VšĮ „Sveikas miestas“ nuotr.

Šventėje dalyvaus beveik dešimt klubų, kurie pristatys skirtingas, laiko patikrintas kinų sveikatingumo sistemas bei technikas. Daugiau nei šimtas renginio dalyvių kvies visus išbandyti ir specialias sveikatingumo mankštas.

VšĮ „Sveikas miestas“ direktoriaus Manto Paulausko teigimu, prisijungti prie visame pasaulyje minimos dienos paskatino noras pakviesti tiek vilniečius, tiek miesto svečius daugiau judėti, būti aktyvesniais. „Atšilus orams norisi, kad įvairaus amžiaus žmonės tinkamai išnaudotų žaliuosius miesto plotus, parkus, skverus – ateitų ir mankštintųsi, aktyviai judėtų, o Tai či mankštos tam puikiai tinka,“ – sakė M.Paulauskas. 

„Renginio tikslas yra supažindinti žmones su kiniškomis sveikatingumo sistemomis, populiarinti judesio kultūrą, skatinti įvairaus amžiaus žmones rūpintis savo sveikata, ją stiprinti, užkirsti kelią galimoms ligoms bei negalavimams,“ – sakė vienas šventės organizatorių, Lietuvos sportinio ir tradicinio ušu federacijos (LSTUF) generalinis sekretorius Vladislavas Lobanovas. Pasak jo, šventės metu taip pat bus galima gauti informacijos apie klubus, kuriuose galima išmokti Tai či ir Qi Gong technikų, pasikalbėti su tų klubų atstovais.

Balandžio 26 d. Pasaulinės Tai či ir Qi Gong dienos šventę Rotušės aikštėje organizuoja Lietuvos sportinio ir tradicinio ušu federacija, VšĮ „Sveikas  miestas“ bei Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius