-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 24

Vilnius kartu su Ukraina švenčia Nepriklausomybės 25-metį – Trys Kryžiai ir Rotušė nušvito Ukrainos vėliavos spalvomis

Vilnius solidarizuojasi su Ukraina, švenčiančia Nepriklausomybės dvidešimt penktųjų metines – šia proga Trijų Kryžių paminklas Vilniuje ir Rotušės kolonos trečiadienio vakarą nušvito Ukrainos vėliavos spalvomis.
Trys Kryžiai nušvito Ukrainos vėliavos spalvomis
Trys Kryžiai nušvito Ukrainos vėliavos spalvomis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paminklas ir Rotušė žydra-geltona spalvomis švies per visą naktį. „Lietuva ir Ukraina visada buvo bendros istorinės lemties valstybės, lietuviai ir ukrainiečiai – bendros istorinės lemties tautos. Kalbu apie bendrą dvasią – apie laisvės jausmą, apie savo tautos ir valstybės vertės jausmą, apie pasiryžimą siekti atviresnio, modernesnio, šviesesnio gyvenimo.

Todėl, šiandien žvelgdami į Ukrainą, matome Lietuvą, matome savo istorijos atspindį. Mums irgi reikėjo išsivaduoti iš kaimyninės imperijos, irgi reikėjo laiko, pastangų ir, deja, aukų, kad būtume ten, kur esame šiandien. Tad – sveikinu ukrainiečius ir visus Ukrainos žmones su nepriklausomybės diena! Linkiu šiai istorinei Lietuvos sesei kantrybės ir ištvermės, ginant ir įtvirtinant savo laisvę. Слава Україні!“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniečiai ir miesto svečiai rinkosi miesto centre, nuo 19 val. pasigrožėti Trijų Kryžių kalnu, Rotuše ir palaikyti Ukrainos žmones, linkint jiems taikos ir vienybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius