Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 05

Vroclavas tapo Vilniaus miestu-partneriu

Vilniaus ir Vroclavo, Lenkijos miesto, merai vakar Vroclavo miesto tarybos posėdyje pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Vroclavas tapo 35-uoju Lietuvos sostinės miestu – partneriu.
Vroclavo pasididžiavimas – Rotušė
Vroclavo pasididžiavimas – Rotušė / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Vroclavas, neabejotinai, taps svarbiu Vilniaus partneriu. Vroclavas jau turi olimpinį ir  miesto stadioną, japonišką sodą, ką mes intensyviai planuojame. Vilnius pasirengęs dalintis savo patirtimi organizuojant muges, jau po nepilnų dvejų metų Vroclave vyks Vilniaus mugė“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Merai taip pat raštu kreipėsi į Ukrainos Lvovo miesto merą Andrijų Sadovyjų, kviesdami sudaryti trišalę bendradarbiavimo sutartį tarp Vilniaus, Vroclavo ir Lvovo. Lvovas ir Vroclavas, taip pat Vilnius ir Lvovas jau anksčiau yra pasirašę dvišales partnerystės sutartis,  tad pasirašius trišalę sutartį visi trys miestai galėtų įgyvendinti bendrus projektus, Lvovui atsirastų galimybė gauti lėšų iš ES fondų.

Vizito Vroclave metu A.Zuokas bei Vilniaus miesto savivaldybės specialistai apsilankė miesto stadione, „EIT+“ centre, japoniškame sode bei Ooimpiniame stadione. Susitikimo metu su Lenkijos specialistais buvo aptarti aktualūs Vilniui sporto ir daugiafunkcinių kompleksų statybos, kiti ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo klausimai.

Primename, kad šiuo metu Vilnius įvairias bendradarbiavimo, susigiminiavimo sutartis yra pasirašęs su 35 miestais partneriais. Tarp jų – Lvovas, Čikaga, Krokuva, Stokholmo grafystė, Strasbūras, Pavija, Guangdžou. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius