-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 04

VRK dalyvauti rinkimuose į EP registravo 15 partijų

Pareiškinius dokumentus dalyvauti rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) pateikė 15 partijų iš 17-kos, kurioms Teisingumo ministerija leido dalyvauti rinkimuose.
Nors Europos Parlamentas – Briuselyje, moksleiviai gilinosi į jo veiklą Klaipėdoje.
Nors Europos Parlamentas – Briuselyje, moksleiviai gilinosi į jo veiklą Klaipėdoje. / Aurelijos Kripaitės/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priėmė sprendimus, kuriais šios partijos įregistruotos kelti kandidatų sąrašus EP rinkimuose.

Rinkimuose dalyvauja: partija „Tvarka ir teisingumas“, Žemaičių partija, Darbo partija, Centro partija, Lietuvos lenkų rinkimo akcija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos liberalų sąjūdis, Liberalų ir centro sąjunga, Fronto partija, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Pilietinės demokratijos partija, Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Tautinė partija „Lietuvos kelias“, Tautos prisikėlimo partija.

Teisingumo ministerijai partijos narių sąrašus dar buvo pateikusios ir Lietuvos socialdemokratų sąjunga bei Leiboristų partija. Joms buvo leista dalyvauti rinkimuose, tačiau šios dvi partijos pareiškinių dokumentų VRK nepateikė.

Kandidatus į EP gali kelti partija, įregistruota ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki rinkimų, sumokėjusi paskutinio paskelbto šalies ūkio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) 20 dydžių rinkimų užstatą (45,4 tūkst. litų) bei pateikusi kitus reikiamus dokumentus. Užstatas bus grąžintas, jei partija įgis teisę dalyvauti skirstant mandatus.

Kiekvienas kandidatas gali būti įrašytas tik į vieną kandidatų sąrašą Lietuvoje ir būti kandidatu tik vienoje Europos Sąjungos valstybėje narėje vienų rinkimų į Europos Parlamentą metu – dvigubas kandidatavimas draudžiamas.

Kandidatų sąraše negali būti mažiau kaip 5 kandidatai, bet jų skaičius negali daugiau nei du kartus viršyti Lietuvoje renkamų Europos Parlamento narių skaičiaus, t.y., jų gali būti ne daugiau kaip 24.

Gegužės 8 dieną VRK paskelbs rinkimuose dalyvaujančių partijų ir koalicijų sąrašą, joms burtais suteiktus rinkimų numerius ir prasidės rinkimų agitacijos kampanija.

Rinkimai į naujos kadencijos 736 vietų EP visoje Europoje vyks 2009 metų birželio pradžioje, Lietuvoje - birželio 7 dieną. Lietuvoje renkama 12 europarlamentarų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius