Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie „WikiLeaks“ steigėją Julianą Assange`ą pagal biografinę knygą bus sukurtas filmas

Apie prieštaringai vertinamą tinklalapio „WikiLeaks“ steigėją Julianą Assange`ą JAV kino kompanija „Josephson Entertainment“ ir prodiuserių centras „Michelle Krumm Prods.“ rengiasi sukurti filmą.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė JAV žurnalas apie kino industriją „Variety“, filmo, kuris, kaip pareiškė prodiuseriai, bus „labai įdomi drama“, pagrindu taps kol kas neišleista J.Assange`o biografija „Pavojingiausias žmogus pasaulyje“ (The Most Dangerous Man in the World). Šios knygos autorius – Australijos žurnalistas Andrew Fowleris.

„Kai tik aš susitikau su Andrew ir perskaičiau kelis knygos skirsnius, supratau, kad ji padės mums sukurti filmą, kuris privers susimąstyti“, – sakė žurnalistams viena biografinio filmo apie J.Assange`ą prodiuserių Michelle Krumm.

A.Fowlerio knygą šiais metais numato išleisti Australijos leidykla „Melbourne U. Publishing“. Tvirtinama, kad biografijoje „visapusiškai nagrinėjama“ J.Assange`o gyvenimo istorija nuo vaikystės metų iki skandalo dėl „WikiLeaks“.

Šiuo metu J.Assange`as yra Didžiojoje Britanijoje, kurios valdžia nagrinėja prašymą jį perduoti Švedijai. Pastarojoje šalyje jis kaltinamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais, taip pat ir išžaginimu.

„WikiLeaks“ steigėjo šalininkai mano, kad jeigu jis bus perduotas Švedijos valdžiai, ši tučtuojau išsiųsianti jį į JAV, kur jo gali laukti teismas ir net mirties bausmės nuosprendis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius