Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Julianas Assange`as: Tinklalapis „Wikileaks“ praranda šimtus tūkstančių eurų per savaitę

Tinklalapio „Wikileaks“, tebeskelbiančio slaptus JAV dokumentus, įkūrėjas Julianas Assange`as teigia, kad patiria rimtų finansinių nuostolių dėl tarptautinės visuomenės jam daromo spaudimo.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis pranešė tai interviu Šveicarijos laikraščiui „Tribune de Geneve“.

Atsakydamas į klausimą, ar gali toks spaudimas atsiliepti jo darbui, J.Assange`as paaiškino: „Mano atveju, šis spaudimas tik stiprina pasiryžimą tęsti mūsų veiklą. Tačiau finansiniu požiūriu viskas yra kitaip. Mes prarandame daugiau kaip 600 tūkst. Šveicarijos frankų (maždaug 482 tūkst. eurų) per savaitę nuo tada, kai pradėjome skelbti Amerikos diplomatų susirašinėjimą. Kad galėtume tęsti savo darbą, mums reikia kažkaip susigrąžinti šiuos pinigus“, – sakė „Wikileaks“ steigėjas.

„Be to, norėčiau pažymėti, jog pranešimai, kad man sumokėjo 1,5 mln. svarų už mano autobiografiją, neatitinka tikrovės. Čia yra vienas skirtumas: aš galiu gauti 1,1 mln. svarų po kelerių metų, jeigu knyga bus gerai parduodama“, – pridūrė J.Assange`as.

Pasak „Wikileaks“ steigėjo, jis drauge su bendražygiais mąsto, kurioje šalyje jiems ateityje bus paprasčiau dirbti.

„Mes mąstome apie tai, kurioje šalyje man ir mano bendražygiams saugiausia būti. Dar nieko nenuspręsta“, – sakė J.Assange`as ir pridūrė, kad dabar kaip variantus nagrinėja Šveicariją ir Australiją.

Jis pabrėžė, kad didelių pertrūkių tinklalapio darbe dabar nėra.

„Viename name su manimi gyvena keli darbuotojai, bet aš negaliu jums pranešti, kiek jų. Išskyrus kelis pertrūkius, susijusius su tuo, kad aš dabar negaliu laisvai važinėti, taip pat su tuo, kad mes turime tik ribotas ryšių priemones, tinklalapis dirba beveik taip pat, kaip ir anksčiau iki slaptų JAV valstybės dokumentų paskelbimo“, – paaiškino „Wikileaks“ steigėjas.

Tribune de Geneve“ primena, kad vėliau šią savaitę Britanijos teismas turi nustatyti datą, kada bus nagrinėjimas klausimas dėl J.Asasange`o perdavimo į Švediją.

Stokholme jis kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. Kol bus išnagrinėtas ekstradicijos klausimas, J.Asasange`as paleistas už užstatą. Jam neleidžiama išvykti iš Didžiosios Britanijos teritorijos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius