Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„WikiLeaks“ neatlaikys naujų finansinių nuostolių, sako tinklalapio įkūrėjas Julianas Assange'as

Tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as antradienį transliuotame interviu Prancūzijos radijui pareiškė, kad jo persekiojama organizacija „negalės išgyventi“, jeigu patirs dar daugiau didžiulių finansinių nuostolių.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Assange'as, kuris sukėlė Vašingtono įtūžį, kai pradėjo skelbti kompromituojamo pobūdžio slapto JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentus, nurodė, kad jo organizacija nuo šios medžiagos viešinimo pradžios kas savaitę netenka apie pusės milijono eurų.

„Negalėsime išgyventi, jeigu tai tęsis“, – sakė jis Prancūzijos radijui „Europe 1“, skųsdamasis, kad „WikiLeaks“ galimybės priimti internetu aukojamas lėšas buvo užblokuotos.

Tačiau jis pažadėjo toliau kovoti, taip pat kitame interviu Prancūzijos radijui „France Info“ sakė, kad tinklalapis toliau viešins dokumentus.

39 metų J.Assange'as kalbėjo iš Didžiosios Britanijos, kur šiuo metu yra paleistas už užstatą, kol teismas svarsto, ar jį galima išduoti Švedijai, norinčiai apklausti dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų. Per antradienį vykusį trumpą teismo posėdį paskelbta, kad šis klausimas bus išsamiai nagrinėjamas vasario 7–8 dienomis.

Pirmadienį Šveicarijos laikraščių paskelbtame interviu J.Assange'as sakė, kad „WikiLeaks“ nuo diplomatinių depešų viešinimo pradžios kas savaitę praranda apie 480 tūkst. eurų (1,66 mln. litų).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius