Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“: Rusija suinteresuota, kad NATO išnyktų, Aljanso vadovui pareiškė Vladimiras Putinas

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas NATO generaliniam sekretoriui Andersui Foghui Rasmussenui 2009–ųjų pabaigoje tiesiai pareiškė, kad NATO nebeturi prasmės, todėl Maskva suinteresuota, kad Aljansas išnyktų, rodo nutekintas diplomatinis dokumentas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tokį pokalbio turinį neįvardytas šaltinis pranešė JAV misijai prie NATO, kurios ataskaitą gavo „WikiLeaks“. Dokumentą skelbia Norvegijos dienraštis „Aftenposten“.

„V.Putinas tariamai sakė Ramussenui, kad NATO nebeturi tikslo, o Rusijos interesas, kad NATO nebeegzistuotų“, – rašoma 2010 metų sausio mėnesio dokumente. Jame aprašomas 2009–ųjų gruodį vykęs A.F.Rasmusseno vizitas į Maskvą.

Tas pats šaltinis sakė, kad V.Putinas per susitikimą iš pradžių neleido A.F.Rasmussenui atsisėsti, o iškart apkaltino dėl NATO planų dislokuoti raketas Bulgarijoje ir pareikalavo papildomos informacijos.

„Tai, pagal turimas žinias, išvedė generalinį sekretorių iš pusiausvyros, bet šaltinis neužsiminė, kaip jis atsakė“, – rašoma dokumente.

Susitikimą apibūdinę diplomatai taip pat teigė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas „pastebėjo, kad Rusija nėra skolinga Jungtinėms Valstijoms dėl JAV priešraketinės gynybos planų pakeitimų Čekijoje ir Lenkijoje“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius