Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lenkiją vyks vyriausias „Žalgirio mūšio kelionių maratono“ dalyvis

„Žalgirio mūšio kelionių maratono“ organizatoriai skelbia tarpinio prizo nugalėtoją – juo tapo Rokiškio rajone gimęs, loterijomis niekada netikėjęs 71 metų amžiaus senjoras Algimantas Pranskūnas.
Į Lenkiją vyks vyriausias „Žalgirio mūšio kelionių maratono“ dalyvis.
Į Lenkiją vyks vyriausias „Žalgirio mūšio kelionių maratono“ dalyvis. / Organizatorių nuotr.

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos projekto „Lietuvos – Lenkijos kelionių maratonas Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti“ dalyvis apdovanotas kelionių agentūros „Mūsų odisėja“ įsteigta kelione į pagrindines garsaus istorinio įvykio iškilmes – Žalgirio mūšio inscenizaciją Lenkijoje.

„Mane visada domino Lietuvos istorija, todėl džiaugiuosi suteikta galimybe dar artimiau ją pažinti“, – sakė A. Pranskūnas. – Šis projektas leido daugiau sužinoti apie istorinius įvykius, o dovana į Žalgirio mūšio inscenizaciją – tai papildomas džiaugsmas ir pažinimas, nes iš tikrųjų, loterijose niekada nesisekdavo.“

Pasak Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos l. e. p. direktoriaus Juozo Ragucko, projektas ne tik skatina vietinį Lietuvos turizmą, bet ir suteikia žmonėms progą prisiminti vieną svarbiausių Viduramžių įvykių, taip pat išsamiau susipažinti su šalies istorija. Visi parinkti objektai mena šlovingą Žalgirio mūšio istoriją, kur gyveno, valdė, kariavo ir ilsėjosi mūšio vadai, kur buvo finansuojama bažnyčių statyba ir supilti įspūdingi piliakalniai.

Lietuvos turistai mielai kviečiami aplankyti 10 istorinių objektų Lietuvoje, dar kartą atrasti Viduramžių pilis, daugiau sužinoti apie Žalgirio mūšio pergalę ir laimėti ne tik tarpinius prizus, bet ir vertingą pagrindinį apdovanojimą – tarptautinio kelionių organizatoriaus TEZ TOUR įsteigtą 4000 Lt vertės egzotišką kelionę dviems asmenims 4* viešbutyje Turkijoje.

Kelionių maratono dalyviai kviečiami aplankyti Vilniaus, Trakų ir Medininkų pilis, Vytauto Didžiojo bažnyčią Kaune, Birštono, Merkinės ir Veliuonos piliakalnius, Palangoje Birutės kalną, Pabaisko mūšio lauką ir Senųjų Trakų piliavietę. Interneto svetainėje www.ZalgirioMaratonas.lt užsiregistravę projekto dalyviai didžiąją dalį objektų gali aplankyti nemokamai arba pasinaudoti išskirtinėmis nuolaidomis – t. y., mokėti mažiausio tarifo kainą.

Kelionių žaidimas vyks iki š. m. rugsėjo 26 d., o norintys tapti jo dalyviais pirmiausia turi užsiregistruoti interneto svetainėje www.ZalgirioMaratonas.lt. Aplankykite 10 istorinių objektų Lietuvoje, įamžinkite save nurodytose vietovėse – įkelkite šias nuotraukas į nurodytą svetainę, ir Jūs – jau pretendentas laimėti didįjį prizą. Visi užsiregistravusieji gali dalyvauti dar ir papildomuose konkursuose. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius