Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

Transporto vadybininkė Ernesta: „Žinojau, kad noriu dirbti būtent šį darbą“

21-erių Ernesta Lopatina prisipažįsta, kad tik baigusi mokyklą, kaip ir didžioji dalis jaunimo, nė nenutuokė, kokia profesine kryptimi norėtų sukti. Mama drąsino Ernestą rinktis gydytojos kelią, tačiau merginai tai nebuvo prie širdies. Lemtingą patarimą – išbandyti transporto logistiką – Ernestai davė brolis. Ir dabar mergina dėl to yra labai laiminga – ji neabejoja, kad tai ir yra būtent jos specialybė.
Ernesta Lopatina
Ernesta Lopatina / 123rf.com

Pastūmėjo brolis

„Vaikystė tai metas, kai kiekvienas iš mūsų nebijo drąsiai svajoti. Išgirdę klausimą, kuo norėtume būti užaugę, drąsiai šaukėme savo svajonių profesijas. Vieni norėjo gydyti sužeistus gyvūnus, kiti skraidyti į kosmosą, o tretiems artimiausia buvo modelio arba dainininkės karjera. Aš teprisimenu, kad pradinėse klasėse norėjau būti mokytoja“, – kuo save įsivaizdavo, kai buvo dar vaikas, atviravo E. Lopatina.

Kiek vėliau merginos svajonės išblėso ir iki 12-os klasės ji net nenutuokė, kur stoti, kuo norėtų būti. „Pamenu, egzaminai jau išlaikyti, liko kelios dienos iki prašymų į aukštąsias mokyklas teikimo, o aš dar neapsisprendžiau“, – dvejones prisiminė pašnekovė. „Tada iš tiesų geriausiai man patarė brolis – studijuoti ką nors, kas susiję su transporto logistika. Galų gale įstojau į Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakultetą, kur studijavau tarptautinį verslą. Trečiame kurse pasirinkau logistikos kryptį, sėkmingai apsigyniau ir gavau diplomą, tačiau iškilo klausimas – kas toliau?“ – tokios mintys lankė vos baigus mokslus, pasakojo Ernesta.

Tada iš tiesų geriausiai man patarė brolis – studijuoti ką nors, kas susiję su transporto logistika.

Pašnekovė atviravo, kad studijuoti toliau didelio noro nebuvo, o darbo pasiūlymų pagal specialybę nesulaukė, todėl nusprendė užsiregistruoti darbo biržoje. Ten konsultantė pasiūlė Ernestai dalyvauti jaunimo projekte „Atrask save“, mergina pagalvojo: „Kodėl gi ne?“

Surado patinkantį darbą

Vienu iš projekto privalumų E.Lopatina įvardijo galimybę susipažinti su daugybe įdomių žmonių. „Mūsų grupė buvo įvairiapusiška, kūrybinga ir linksma, tad greitai susidraugavom, puikiai praleidome laiką. Su kai kuriais žmonėmis bendraujame ir iki šiol“, – apie užmegztas pažintis kalbėjo Ernesta.

Aišku, anot merginos, projektas atnešė profesine prasme naudingų dalykų: „Patiko viskas: paskaitos, susitikimai su darbdaviais ir tiesiog būti su įdomiais žmonėmis. Per paskaitas gavau daug naudingos informacijos. Pavyzdžiui, kaip elgtis darbo pokalbyje ar kaip taisyklingai parašyti gyvenimo aprašymą (CV). Atlikome įvairius testus, dirbome grupėse bei žaidėm įvairius žaidimus, kurie prisidėjo prie savęs atradimo“, – kuo naudingi buvo užsiėmimai, vardijo pašnekovė.

Ernesta prisipažino, kad projekto metu jau žinojo, kad nori susirasti darbą pagal specialybę – juk trejus metus studijavo tai, kas patiko, ne tam, kad dirbtų visai ką kita.

Trejus metus studijavo tai, kas patiko, ne tam, kad dirbtų visai ką kita.

Mergina džiaugėsi, kad per projektą ja susidomėjo vienas iš darbdavių. Transporto įmonė „Transeita“ kaip tik ieškojo jauno, energingo transporto vadybininko. Ernesta buvo pakviesta į darbo pokalbį, o po poros dienų sulaukė skambučio.

„Jūs priimta į darbą, ar nepersigalvojote, ar vis dar norite dirbti mūsų įmonėje?“ – klausė merginos įmonės atstovai, o jos atsakymas, žinoma, buvo „taip“.

Šiuo metu E. Lopatina organizuoja eksporto ir importo krovinių gabenimą tarptautiniais maršrutais, palaiko ryšį su esamais įmonės klientais ir ieško naujų. „Dirbu su įvairiomis programomis, skaičiuoju transporto paslaugų kainas ir tvarkau dokumentus. Tai judrus ir įtemptas darbas, nuolat turi būti pasiekiama, kartais tenka dirbti ir savaitgaliais. Man darbe patinka, tai kad nuolat bendrauju su įvairiais žmonėmis. Kiekviena darbo diena yra skirtinga. Tai yra labai atsakingas darbas, nebijantiems iššūkių ir atsakomybės“, – apie savo veiklą kalbėjo pusmetį transporto vadybininke dirbanti pašnekovė.

Dabar Ernesta sau kelia tikslus įgyti dar daugiau patirties patinkančiame darbe. Neslepia, kad ateityje svajoja turėti ir nedidelę savo transporto įmonę, tačiau dabar džiaugiasi tuo, ką turi.

Pasak E.Lopatinos, vienas svarbiausių dalykų, ieškant savo specialybės – nebijoti savęs realizuoti įvairiose darbo srityse. Pabodus vienam, imtis kito, tartis su šeimos nariais ar draugais – ieškoti įvairiais būdais, nes negali būti taip, kad žmogui visiškai niekas neįdomu. Gal tiesiog dar neatrado.

Projekto „Atrask save“ tikslas – mažinti 15 iki 29 m. nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių skaičių Lietuvoje. Lietuvos darbo biržos ir Jaunimo reikalų departamento vykdomas projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Jaunimo užimtumo iniciatyvos lėšomis. Daugiau informacijos apie projektą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius