Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kačiukų pievelė – prekybos ir pramogų centre „Ozas“ (nuotraukos)

Nuo praėjusių metų gruodžio atsidarė dar vienos durelės buvusiems beglobiukams ir dar viena viltis buti pastebėtam, mylimam ir reikalingam – dalis „SOS gyvūnai“ globojamų katinukų namų ieško iš prekybos centro „Ozas“ Vilniuje įrengtos kačiukų pievelės.
„Kačių pievelėje“
„Kačių pievelėje“ / „SOS gyvūnų“ nuotr.
„SOS gyvūnai“nuotr./„Kačių pievelėje“
„Kačių pievelėje“

Tokie projektai Lietuvoje yra dar naujiena, bet tai nuostabus būdas parodyti, kad ir gyvūnai turi vietos po Lietuvos dangumi. Tai parodo, kad lietuviams nėra svetimas skausmas ir atjauta. Norime džiaugtis drauge, nes tai dar viena vieta, kur gali glaustis buvę išmesti, išniekinti ir išduoti gyvūnai. Jiems tai mažytė pasaka – dabar jie dėmesio centre, dabar jais gėrimasi. Kiekvienas mažas vaikutis pribėgęs prie tokio aptvarėlio galės sužinoti, kas yra buvęs beglobiukas, kokia jo istorija. Šiuo nuostabiu projektu mes galėsime prisidėti prie visuomenės tolimesnio švietimo apie beglobius gyvūnus. Ir nors tai tik mažas lašelis jūroje, bet jisai mūsų visų.

Šiam projektui pradėjome ruoštis jau senokai. Nuoširdžiai norėtumėm padėkoti savanorei Marijai už projekto organizavimą ir bendradarbiavimą. Taip pat esame labai dėkingi PC „Panorama“ renginių organizatoriui Mariui, kuris pasisiūlė prisidėti organizuojant ir montuojant „kačių pievelę“. Ir, žinoma, dideliausia padėka PC „Ozui“, nelikusiam abejingam benamių likimui.

Į „Ozą“ atvežti kačiukai yra sveiki, skiepyti ir, jei tam ne per jauni, sterilizuoti/kastruoti. Tad galite drąsiai priglausti mūsų globotinį, kurių yra įvairių – nuo janučio iki suaugusio.Paskutiniu metu prieglaudėlėje sunki situacija dėl kačių ligų proveržio. Dedame visas pastangas, kad kiekviena gyvybė būtų išgelbėta. Susidarė savanorių komanda, dirbanti tik su ligoniukais. Dovanojant kačiukus PC „Panorama“ ne visada pavykdavo išvengti vienokių ar kitokių gyvūnų ligų ar negalavimų, nes tuomet mūsų tikslas buvo, kad kuo daugiau gyvūnų rudenį pasitiktų šiltuose namuose... Tačiau, dėl kiekybės nekart nukentėjo kokybė, t. y. gyvūnų sveikata. Priėmėme tai kaip skaudžią pamoką. Dabar mūsų svarbiausias tikslas yra dovanoti tik tuos gyvūnus, kuriems yra atliktos visos reikiamos veterinarinės procedūros ir dėl kurių sveikatos esame visiškai tikri.

Ruošiantis projektui dalis sveikų kačiukų apsigyveno savanorių namuose, soduose ir sodybose... Taip stengėmės apsaugoti sveikuosius nuo ligų. Savanoriai katuliams duoda vaistų nuo kirminų, veža skiepyti kompleksiniu skiepu ir tuos, kurie yra sulaukę reikiamo amžiaus, veža sterilizuoti/kastruoti.

Dabartinis kačių aptvaras stiklu yra padalintas į keturias zonas, taip siekiant dar labiau sumažinti ligų riziką. Į „Ozą“ atvežti kačiukai yra sveiki, skiepyti ir, jei tam ne per jauni, sterilizuoti/kastruoti. Tad galite drąsiai priglausti mūsų globotinį, kurių yra įvairių – nuo janučio iki suaugusio.

„SOS gyvūnai“nuotr./„Kačių pievelėje“
„Kačių pievelėje“

Pats „kačių pievelės“ aptvaras mums atsiėjo 5000 litų. Beprotiškai brangu, ar ne? Per tokį pat projektą PC „Panorama“ namus rado 347 katės. Palyginimui: per visus 2008-uosius metus padovanojome 442 kates. Ar vis dar atrodo brangu?

Kačiukai gyvena antrame prekybos centro aukšte, prie eskalatoriaus. Šalia aptvaro rasite aukų dėžutę ir didelę dėžę, į kurią galite dėti dovanėles mūsų globotiniams. Tinka viskas – maistas, žaislas, paklotėlis. Nebūtinai pirktas, tai gali būti ir Jūsų augintiniui nebereikalingas ar netinkamas dalykas. Benamiukai neišrankūs.

Atėję rasite ne tik dovanojamus kicius, bet ir galėsite pasigrožėti nuotraukomis. Jūsų laukia parodėlė nuotraukų, kuriose įamžinti dabartiniai ar buvę mūsų globotiniai, smagios akimirkos, įvairios nuotaikos. Tad laukiame Jūsų! Ateikite – pabendraukime. Ateikite – pasigrožėkite. Ateikite – paaukokite. Ateikite ir padovanokite stebuklą mažam, pūkuotam, nuskriaustam – NAMUS ir savo MEILĘ!

Nuoširdžiai,
„SOS gyvūnai“ komanda

Kačiukų pievelės gyventojus galite apžiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius