Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valdžia pradėjo nelegaliai butuose laikomų kovinių šunų medžioklę

Klaipėdoje užsimota atimti iš šeimininkų kovinius ir pavojingus šunis, nelegaliai laikomus butuose. Penktadienį savivaldybėje specialiai sudaryta komisija sprendė, ką daryti su vienos klaipėdietės straforšyro terjeru.
Amerikiečių Stafordšyro terjeras
Amerikiečių Stafordšyro terjeras / sxc.hu nuotr.

Moterį, vedžiojantį agresyvų šunį, pastebėjo Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Paaiškėjo, kad leidimo laikyti tokį šunį ji neturi. „Svarstėme šį atvejį komisijos posėdyje, tačiau paaiškėjo, kad moteris turėjo visus dokumentus leidimui gauti, jį augina individualiame name, todėl šuo nebuvo konfiskuotas“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis. 

Piktam šuniui butas – ne vieta

Šiais metais įsigaliojo naujas Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymas, numatantis, kad koviniai, pavojingi šunys ar mišrūnai galės būti laikomi tik gavus leidimą ir tik individualiuose namuose. Butuose tokie šunys bus nepageidaujami ir atiminėjami.

Daugiabučiuose bus galima laikyti tik tuos agresyvius keturkojus, kuriems leidimai buvo išduoti iki sausio 1-osios. Klaipėdoje išduota 18 leidimų agresyviems šunims, dauguma jų apgyventi individualiuose namuose.

Klaipėdos savivaldybėje apsispręsta, kad iš šeimininkų, pažeidusių taisykles, šunys bus konfiskuojami.

„Kovinius šunis galima laikyti tik kastruotus ir vakcinuotus nuo pasiutligės. Juos draudžiama atiduoti, dovanoti ir toliau veisti, nebent įregistravus veisimą“, – aiškino Klaipėdos valstybinės maisto veterinarijos tarnybos vyriausioji inspektorė Ilona Urbutienė.

Apkandžiojo 155 žmones

Praėjusiais metais Klaipėdoje apkandžioti 155 žmonės. Tačiau tik vienas kitas nukentėjo nuo koviniams ir pavojingiems priskiriamų veislių šunų. „Tačiau, kai užpuola koviniai šunys – padariniai dažniausiai būna ypač skaudūs“, – pridūrė Ilona Ubutienė.

Klaipėdiečiai dar prisimena kelerius metų senumo įvykį, kai pas močiutę viešėjusią mažametę mirtinai sudraskė šuo. „Kalti šeimininkai, neprižiūrintys savo augintinių. Paleidžia be pasaitėlio, be antsnukio“, – aiškino specialistė.

Anot M.Poimanskio, kovinius ir pavojingus šunis laikantiems žmonėms keliami dideli reikalavimai – jie turi būti nepriklausomi nuo narkotinių medžiagų, turi būti sveikos psichinės būsenos ir turėti privatų kiemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius