-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kleboniškyje rastas žiauriai nukankintas šunelis: įtariama, kad sadistai jam gyvam lupo kailį (papildyta 11.50 val.)

Kaune padarytas protu nesuvokiamas nusikaltimas: nežinomi sadistai, kaip įtariama, gyvam šuniui lupo kailį. Žiaurią egzekuciją išgyvenęs gyvūnas šiuo metu prižiūrimas veterinarų. Ar jam pavyks išgyventi, neaišku, nes sužeidimai itin sunkūs.
Gyvatę globon perėmė gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojos.
Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotoja L.Grėblikienė mano, kad šuo nukentėjo nuo žmonių rankos, / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešimą apie žiauriai sužeistą ir leisgyvį šunį Klebokiškio miške Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai gavo pirmadienį. Skambinęs vaikinas sulaukė gyvūnų gelbėtojų ir palydėjo juos prie Kleboniškio miške esančio šaltinio, prie kurio, kaip manoma, sužalotas šunelis atšliaužė.

Ši vieta – gausiai lankoma kauniečių. Ne vienas jų kasdien ateina su buteliais pasisemti šaltinio vandens. Keletas jų buvo ir pirmadienį, prie šaltinio atvykus gelbėtojams. Tačiau prašydamas pagalbos sužeistam šuneliui į Gyvūnų gelbėtojų asociaiciją paskambino vos vienas vaikinas. Visi kiti nebuvo linkę domėtis po akimis gulinčiu merdėjančiu gyvūnu.

Jei šįkart mūsų įtarimai, kad šunelį sužalojo žmonės, pasitvirtins, galėsiu garsiai pasakyti: man gėda, kad esu žmogus. Mūsų tauta išsigimė, jei tokie dalykai vyksta.

„Vos pamačiusi šunį pastebėjau, kad jo šone yra plėštinė odos žaizda. Ji – maždaug dviejų delnų dydžio. Šunelis kankinosi net mano nešamas į mašiną“, – 15min.lt sakė Gyvūnų globėjų asociacijos vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė.

Ne vieną žiauriai nukankintą gyvūną mačiusi kaunietė sakė iš pradžių maniusi, kad šuo sunkiai susižalojo pats: „Gal į kokią kilpą įlindo. Kleboniškyje iš jų vaduoti teko ne vieną laukinį gyvūną. Tačiau dažniausiai žiemą, o ne rudenį.“

Vis dėlto po veterinarų apžiūros beveik nebeliko abejonių, kad maždaug trejų metų taksą vos didesnis mišrūnas tapo sadistiškų žmonių auka.

Po operacijos Vidmanto Kairevičiaus veterinarijos klinikoje šuo šiuo metu stebimas. Visą parą ketinama leisti vaistus, nes jis vis dar leisgyvis. Ar pasiseks gyvūnui išgyventi, priklausys ir nuo to, kaip kovos organizmas.

Tuo metu jo kankintojų ieško policija, kuriai apie žiaurų elgesį su gyvūnu pranešė Gyvūnų globėjų asociacijos nariai. Tikimasi, kad kankintojai bus rasti.

„Per savo darbo metus esu mačiusi tokių žiaurumų, kad, atrodo, turėčiau niekuo nesistebėti. Bet negaliu... Jei šįkart mūsų įtarimai, kad šunelį sužalojo žmonės, pasitvirtins, galėsiu garsiai pasakyti: man gėda, kad esu žmogus. Mūsų tauta išsigimė, jei tokie dalykai vyksta“, – sakė leisgyvį šunį Kleboniškyje gelbėjusi L.Grėblikienė.

Papildyta 11.50 val.:  Kaip antradienį ryte sakė gyvūną operavęs veterinaras V.Kairevičius, šuo šiuo metu laikosi gerai, tačiau dar anksti kalbėti, ar išgyvens: paprastai tai paaiškėja per tris paras po operacijos.

Patyrusio veterinaro teigimu, susižaloti pats šis šuo negalėjo.  „Be žmogaus čia tikrai neapsieita. Tačiau negaliu sakyti, kad tikrai kažkas jam lupo odą. Galbūt partrenkė mašina – per gyvūno apžiūrą pastebėjome ne tik nuluptą odą, bet ir kitokius sužeidimus“, – kalbėjo veterinaras V.Kairevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius