Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikytas Anykščių rajone kilpa lūšį sugavęs brakonierius

Anykščių rajone buvo sulaikytas ir į areštinę uždarytas brakonierius, kaip įtariama, kilpa sumedžiojęs į Lietuvos Raudonąją knygą įrašytos lūšies patelę, ketvirtadienį pranešė pranešė LTV laida „Šiandien“. 2–3 metų gyvūnas įkliuvęs į paspęstą kilpą mirtinai nusikamavo.
Lūšis
Lūšis. / „Scanpix“ nuotr.

Su įkalčiais įkliuvę du vyriškiai, nepatvirtintais duomenimis, žvėrį ketino parduoti asmeniui, užsiimančiam kailių verslu.

Vienam brakonieriui jau pareikšti įtarimai dėl neteisėtos medžioklės ir žiauraus elgesio su gyvūnais. Jis, kaip minėta, uždarytas į areštinę.

Lietuvoje bet kokia medžioklė kilpomis uždrausta. Į Raudonąją knygą įrašytų žvėrių medžioklė nuo 1979-ųjų uždrausta. Manoma, jog Lietuvoje gyvena apie šimtas lūšių. Anykščių miškuose jų skaičiuojama iki dešimties. Šiuo metu atliekama tikslesnė vilkų ir lūšių apskaita.

Už neteisėtą lūšies sumedžiojimą šiuo atveju žala gamtai vertinama per 15 tūkst. Lt. Sulaikytajam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius