-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šunų kinkinių varžybose triumfavo ir lietuviai, ir kaimynai

Savaitgalį Kernavėje vykusiose tarptautinėse šunų kinkinių lenktynėse „Baltic Cup Kernavė“, kuriomis baigėsi ir šių metų „Baltic Cup“ čempionatas, apdovanojimus išsidalijo šunų savininkai iš kelių valstybių.
Apdovanojimus išsidalijo sportininkai iš įvairių šalių.
Apdovanojimus išsidalijo sportininkai iš įvairių šalių. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Varžybose dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos sportininkai bei mėgėjai: moterys, vyrai ir vaikai kartu su savo augintiniais – šunimis.

Dalyviai varžėsi įvairiose klasėse. Ilgiausią, 7,2 kilometro, trasą turėjo įveikti šešių šunų kinkiniai. Bėgikai su šunimis varžėsi 3,4 kilometro, o mažiausieji bėgikai – tik 300 metrų trasoje.

Šiose varžybose žiūrovai turėjo puikią galimybę susipažinti su specialiai lenktynėms veisiamomis veislėmis – eurodogais, Aliaskos haskiais ar greisteriais.

Penktojo etapo dalyviai varžėsi dėl Širvintų rajono mero Kęstučio Pakalnio įsteigtų taurių, nugalėtojai buvo skelbiami susumavus dviejų dienų rezultatus.

Šešių šunų kinkinių klasėje antrą varžybų diena pergalę išplėšė Lenkijos sportininkė Anna Bajer. Beje, likus savaitei iki varžybų Kernavėje, A.Bajer Italijoje vykusiame Europos čempionate be sniego tapo nugalėtoja. Lietuvos sportininkė Indrė Daujotienė, susumavus dviejų dienų rezultatus, nuo nugalėtojos atsiliko 28 sekundėmis.

Dalyviai varžėsi įvairiose klasėse. Ilgiausią, 7,2 kilometro, trasą turėjo įveikti šešių šunų kinkiniai.Keturių šunų kinkinių klasėje nepralenkiamas buvo Estijos atstovas Lauris Reppo. Tarp Sibiro haskių ketvertukų pirmavo Hubertas Bliujus iš Lietuvos. „Scooter“ klasėje (2 šunys) nugalėtojų taurės liko mūsų šalyje: Paulius Stravinskas ir Vadimas Buchvalovas neužleido savo pozicijų tiek pirmąją, tiek ir antrąją varžybų dieną.

Atviros klasės dviračių rungtyje nenugalimas buvo Lenkijos atstovas, o su šiauriniais šunimis – kaunietis Ridas Karaška. Moterų dviratininkių pirmųjų vietų taures nugalėtojos išsivežė į Lenkiją ir Latviją.

Bėgimo rungtyse tarp vyrų nepralenkiamas buvo penkiolikmetis Ugnius Buitkus, o moterų taurė iškeliavo pas kaimynus lenkus.

Iškart po varžybų buvo susumuoti visi penkių etapų taškai ir paskelbti geriausi metų sportininkai. Didžiulis įvertinimas šio etapo organizatoriams – klubui „TOP Dogz“ – skirta pereinamoji taurė už geriausiai organizuotas varžybas.

Rezultatus rasite svetainėje www.sleddogs.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius