Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zoologijos sode Kaune gyvenęs baltasis lokys Kasparas pralaimėjo kovą su liga

Sunki liga ir senatvė pakirto Lietuvos zoologijos sode Kaune gyvenusį baltąjį lokį Kasparą. Gyvūnui jaučiantis vis prasčiau, buvo nuspręsta jį užmigdyti.
Lokys Kasparas
Lokys Kasparas / Kadras iš „YouTube“

Kasparas buvo užmigdytas penktadienį iš humaniškų paskatų – kad nebesikankintų. Lietuvos sveikatos universiteto veterinarai po tyrimo turėtų atsakyti, kokie tiksliai negalavimai buvo užklupę lokį.

„Buvo diedukas – 17 metų, panašiai jie traukia ir gamtoje, ir nelaisvėje, – portalui 15min.lt teigė Kasparo istoriją žinantis asmuo, prašęs neminėti jo pavardės. – Jam jau pasidarė blogai, todėl buvo priimtas sprendimas nutraukti kančias.“

Gruodžio pabaigoje 15min.lt jau rašė, kad Kasparas rimtai negaluoja. Nerimą jo prižiūrėtojams sukėlė vis negyjančios žaizdos ant kojos. Buvo įtariama, kad gyvūnas serga vėžiu.

„Žaizdos plečiasi, eina į pėdą. Kraujo tyrimai rodo, kad visa tai gali būti dėl vėžinio susirgimo“, – tuomet „Kauno dienai“ sakė zoologijos sodo vyriausiasis veterinarijos specialistas Viktoras Siniauskas.

Lokiui kraujavo didelis plotas čiurnos srityje, buvo daug pažeistų audinių, vis susidarydavo pūliniai.

Zoologijos sodo Žinduolių skyriaus vedėjos Angelės Grėbliauskienės teigimu, Kasparas nebuvo apatiškas, gerai ėdė, bet jam esą akivaizdžiai skaudėjo. Eidamas lokys skaudančia koja tik vos vos remdavosi.

Lokį buvo stengiamasi gydyti – jis būdavo užmigdomas, žaizda praplaunama ir dezinfekuojama, atliekamas rentgeno tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius