-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Festivalyje „Be2gether“ – pirmasis Lietuvoje kosminio tinklinio turnyras (video)

Birželio 25-27 d. festivalio „Be2gether“ lauks kvapą gniaužiantis žaidimas „Bossaball”. Ši pripučiama tinklinio aikštelė jau tapo tikra bomba Ispanijoje ir JAV, kur žaidimo čempionatai sutraukia minias žmonių. Festivalio metu Norviliškių pievose įvyks pirmasis Lietuvoje „Bossaball” turnyras.
Kosminis tinklinis Bossaball
Kosminis tinklinis Bossaball / Organizatorių nuotr.

„Bossaball – tarsi tinklinis kosmose, kur gravitacija netenka galios, o žaidėjai mėgaujasi nežabota laisve. Pripučiamoje tinklinio aikštelėje kamuolį galima mušinėti pačiais smagiausiais būdais, šokinėti ir vartytis ore, o svarbiausia – minkštai nukristi. Žaidžiant Bossaball, garantuojamas adrenalino pliūpsnis, bet kartu tai visiškai saugu“, – apie žaidimą pasakoja Bossaball pradininkai Lietuvoje.

„Bossaball“ žaidžiamas komandomis iš 3, 4 arba 5 žmonių. Žaidėjų tikslas, kaip ir tinklinyje, įmušti kamuolį į priešininkų aikštelės pusę. Žaidimas vyksta ant pripučiamos tinklinio aikštelės, kurios abiejose pusėse įrengti batutai. Jų dėka galima lengvai ir saugiai, tačiau ypač efektingai atlikti įvairiausius gimnastikos triukus, iš neįprastai didelio aukščio originaliais būdais pelnyti taškus arba tiesiog aktyviai ir linksmai praleisti laiką.

Neatsiejamas „Bossaball” elementas yra muzika. Žodis „bossa”, išvertus iš portugalų kalbos reiškia „stilių“, „gabumą", „požiūrį“. Žaidimo pavadinimas ne veltui asocijuojasi su braziliška sambos muzika Bossa Nova – net teisėjas čia vadinamas „samba teisėju“. Pasitelkęs švilpuką, mikrofoną, mušamuosius instrumentus bei DJ įrangą, jis ne tik vadovauja varžyboms, bet yra ir viso žaidimo vedėjas. Užvedantys ritmai ir didelis žaidimo tempas skatina atlikti vis sudėtingesnius triukus, kurie prikausto žiūrovų dėmesį.

Birželio paskutinį savaitgalį vyksiančiame „Be2gether“ meno programoje: žaidimai bei kūrybinės erdvės, masinės vestuvės, teatro pasirodymai, molinis festivalio miestas ir daugybė kitų pramogų. Dviejose festivalio scenose ir klubinėje palapinėje koncertuos: „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Ruble“, „Silence Family“, „Skamp“ ir kelios dešimtys kitų atlikėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio.

VIDEO: bossaball

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius