Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalyje „Be2gether“ – pasakiško kino naktys (video)

Paskutinį birželio savaitgalį trims naktims į Norviliškių pilies prieigas persikels vasaros kino teatras „Pasaka“. Ištiesęs baltą ekraną, festivalio „Be2gether“ dalyvius jis pakvies pasiganyti ne tik muzikos, bet ir pasakiškose kino pievose.
Kadras iš filmo „Le Concert“
Kadras iš filmo „Le Concert“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

„Mūsų moto – muzika kine ir kinas muzikoje. Festivalyje „Be2gether“ pristatysime tris skirtingus muzikinius filmus, kuriuose bus plėšomos gitarų bei balso stygos arba derinami klasikiniai orkestrų instrumentai, o gal kartu su muzika ieškoma gyvenimo prasmės. Žiūrėti kiną po atviru dangumi labiausiai norisi vasarą, tad šį malonumą ir dovanosime festivalio dalyviams“, – pasakoja kino teatro „Pasaka“ atstovai.

Penktadienio vakarą prie ekranų susėsti kvies „Auksinė praraja“. Tai filmas, įtraukiantis aistringa, seksualia, provokuojančia, atvira, laisva ir drąsia muzikos dievaičio Briano Slade’o gyvenimo istorija. Ir ši istorija nėra tik kino sukurta fikcija – filme galima atpažinti ne vieno garsaus glamour‘inio roko atstovo gyvenimo faktų.

Ištraukos iš filmo „Auksinė praraja“:
 

VIDEO: Velvet Goldmine Trailer

 

Šeštadienį temstant muzikos instrumentus koncertui teps orkestras iš „Le Concert“. Pagrindinis filmo herojus Andrejus kadaise buvo garsus dirigentas, jis ir toliau savo dienas leidžia Maskvos Didžiajame operos ir baleto teatre, tačiau tik kaip valytojas. Atsitiktinumo dėka Andrejui į rankas patenka faksu atsiųstas kvietimas teatro orkestrui vykti gastrolių į Paryžių. Prasideda nuotykių kupina kelionė – senoji orkestro šutvė susirenka, tik ne visų tikslai vienodi.

Ištraukos iš filmo „Le Concert“:

 

Festivalio pabaigos proga „Be2gether“ pievose apsilankys vienas garsiausių pasaulio muzikantų – Bobas Dylanas. Jo istoriją filme „Manęs čia nėra“ pasakoja šeši skirtingi personažai, įkūnijantys vis kitą B. Dylano gyvenimo etapą. Prie filmo kūrimo prisidėjo ir daug šiuolaikinių muzikos atlikėjų bei grupių, kurios atidavė duoklę muzikos grandui ir savaip interpretavo Bobo Dylano kurtą muziką sukurdami nepamirštamą garso takelį.

Ištraukos iš filmo „Manęs čia nėra“:
 

VIDEO: I'm Not There (Trailer)

 

Birželio 25–27 d. muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ veiks kelios dešimtys skirtingų kūrybinių erdvių, kuriose vyks teatro vaidinimai, masiškai tuoksis įsimylėjėliai, virš pievų skraidys futbolo ir „kosminio“ tinklinio kamuoliai. Festivalyje koncertuos „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Ruble“ ir dar pusė šimto atlikėjų iš užsienio ir Lietuvos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius