Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Roko maršų“ koncertus festivalyje „Be2gether” galės išgirsti visi (video)

Jau šį savaitgalį vos 80 km nuo Vilniaus esančiose Norviliškių pilies pievose griaudės muzikos ir meno festivalis „Be2gether”. Trečiosios festivalio dienos, skirtos legendiniams „Roko maršams“, koncertus sekmadienį visi norintys galės išgirsti nemokamai.
Grupė „Bix“
Grupė „Bix“ / Organizatorių nuotr.

Pagerbdamos išskirtinį reiškinį Lietuvos istorijoje, prieš daugiau nei dvidešimt metų prasidėjusį „Roko maršą“, sekmadienį festivalyje koncertuos grupės „Antis“, „Bix“, „Žas“, „InCulto“, „Poliarizuoti stiklai“, „Svastikos Sukitės Greitai“ ir „Freaks On Floor“. Scenoje taip pat pasirodys puikiai pažįstami Keistuolių teatro aktoriai, įkūnydami „Paskutiniuosius Brėmeno muzikantus“.

„Norėjome surengti „Roko maršų“ paminėjimą ir anksčiau, tačiau geriausia galimybė pasitaikė šiemet. Šis savaitgalis puiki proga vėl susitikti žmonėms, kurie kartu su roko muzika alsavo laisvės dvasia ir troško pokyčių. Sekmadienį muzikiniuose pasirodymuose mes ne tik prisiminsim tai, kas buvo, bet ir tai, kas yra dabar, kokią laisvę turime po dvidešimt nepriklausomybės metų“, – teigia „Roko maršų“ dienos iniciatorius Algirdas Kaušpėdas.

Grupė „Antis“ muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“ surengs jubiliejinį 25–erių metų koncertą. Grupė pristatys teatralizuotą muzikinę utopiją „Zuikis Pleibojus“, kuri, pasak Algirdo Kaušpėdo, yra tarsi „Anties“ pinkfloidiška „Siena“ ir taip pat atliks visų laikų didžiausius savo hitus.

Į „Roko maršų“ koncertus nemokamai galės patekti ne tik festivalio „Be2gether” bilietus turintys lankytojai, bet ir naujai atvykę klausytojai.

„Roko maršai“ – tai 1987 – aisiais prasidėjęs grupės „Antis“ lyderio A. Kaušpėdo inicijuotas festivalis, keliavęs per Lietuvos miestus ir miestelius. „Roko maršuose“ koncertavo tuo metu dar mažai žinomos iš pogrindžio išlindusios grupės, tokiosmis kaip „Antis“, „Fojė“, „Bix“, „Katedra“ ir kt. „Roko marštai“ tapo ne tik muzikiniu, bet ir laisvės idėjas tuometinėje Tarybų Lietuvoje skatinusiu reiškiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius