Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsiruošei į žūklę? Nepalik šiukšlių!

Žvejyba – vienas iš patraukliausių būdų, bent jau vyriškajai žmonijos pusei. Deja, neretas žvejas upės ar ežero pakrantėje palieka savo „pėdsakų“. Kaip ilgai šios šiukšlės išliks ten nesuirusios?
Žvejys
Žvejys / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Neretas žvejys rūko, tad gamtoje lieka cigarečių nuorūkos. Be abejo, jų suirimą skatina dregmė, tačiau paežerėje ar pamiškėje numestas cigarečių filtras gali išsilaikyti net 10-12 metų.

Prie vandens telkinio numestas plastikinis ar putoplastinis indelis ten gali ir likti 50-čiai metų. Dar blogiau, jei ką nors saugojote PET butelyje ir jo atsikratėte gamtoje – nesuiręs jis ten išgulės kelis šimtus metų.

Plastikinis konteineris, numestas pakrantėje, pilnai suirs tik po 50-80 metų. Panašų laiką išsilaikys sugadinta žvejo guminė valtis, jei jos šeimininkas sumanytų jos nevežti į savartyną, o palikti krūmuose prie ežero.

Įvairios virvės gamtoje suyra per 3 – 12 mėnesių. Daug kas priklauso nuo jų susidevėjimo ir išmirkimo. Na, o jei žvejys nusprendė atsikratyti nereikalingomis šlapiomis vilnonėmis kojinėmis, pakrantėje jos suirs tik po 3-5 metų.

Vis dėlto pats liūdniausias  rekordininkas paprastas plastikinis (pavyzdžiui, polymido mišinio) žvejybos valas. Jis gamtoje išliks nesuiręs ne mažiau kaip šešis šimtus metų. Negana to, jis gali būti pavojingas aplinkoje esantiems paukščiams ar net narams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius