Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos žaliuosiuose plotuose norima užveisti daržus

Šį šeštadienį susivienijimo Žali.lt kviečia klaipėdiečius aptarti žaliųjų planų.
Klaipėdos viešosiose erdvėse norima įkurti daržus.
Klaipėdos viešosiose erdvėse norima įkurti daržus. / Žali.lt nuotr.

Susitikimas vyks Taikos pr. 42-3, „Žvejonės“ patalpose. Renginio metu bus pristatyta programos „Veiklus jaunimas“ remta bendruomenės daržų iniciatyva, kurios dėka Vilniuje ir Kaune buvo įkurti miesto daržai. Taip pat ketinama diskutuoti, kokias kitas veiklas žalieji galėtų daryti Klaipėdoje.

„Bendruomenės daržai – puiki iniciatyva, kuri leido suburti bendruomenes bendrai veiklai. Jos ėmėsi sodinti, prižiūrėti įkurtus daržus, dalinosi derliumi, mokė vieni kitus kaip prižiūrėti, derinti skirtingus augalus. Labai tikimės, kad kitąmet bent vienas toks daržas bus ir Klaipėdoje“, – sako pernai vykusio projekto „Bendruomenės daržas“ įgyvendintojas Donatas Vaičius.

Pasak susivienijimo koordinatoriaus Martyno Norbuto, daržai Vilniuje tapo susibūrimų vieta, kur bendruomenės nariai galėjo diskutuoti aplinkosaugos klausimais, kartu planuoti veiklas. Todėl susitikimas Klaipėdoje – puiki proga pasidalinti patirtimi, geraisiais pavyzdžiais ir planuoti, ką galima veikti kartu ateityje.

„Kiekvienas regionas turi specifinių aplinkosaugos problemų, tačiau esama ir bendrų. Diskusija norime paskatinti žmones identifikuoti pagrindinius skaudulius, suburti aktyvių žmonių grupę, kurie norėtų ne tik piktintis, bet ir konkrečia veikla keisti padėtį“, - sako Martynas Norbutas.

Pasak jo, daugelis žmonių tik kalba apie netvarką šiukšlių perdirbimo, miškų, pramonės objektų taršos klausimais, tačiau realių veiksmų nesiima. „Dažnai mes nesusimąstome kokios yra problemų priežastys – galbūt vartojimo mažinimas gali padėti spręsti atliekų klausimus. Beatodairišką miškų kirtimą galima sustabdyti apie tai pranešus atitinkamoms tarnyboms ar teismų keliu. Priemonių yra labai įvairių“, – sako M. Norbutas.

Renginio, kuris vyks Klaipėdos ekologinio klubo „Žvejonė“ patalpose, metu ketinama apsispręsti, ar bendruomenių daržai gali tapti puikia priemone, paskatinančia klaipėdiečius burtis ir diskutuoti svarbiausiais aplinkosauginiais klausimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius