Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malaizijoje atliekų perdirbimas startuoja universitetuose

Malaizijos nacionalinio universiteto („Universiti Kebangsaan Malaysia“) administracija pradėjo pirmąją šalyje iniciatyvą, skirtą skatinti atliekų perdirbimui.
Studentai
Studentai / Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmiausia studentai buvo paraginti pakeisti plastikines pakuotes maistui su pavojinga medžiaga bisfenoliu A (arba BPA) į perdirbamos medžiagos dėžutes.

Universitetas taip pat įrengė rūšiavimo talpas, skirtas atskirti išmetamą popierių, plastiką, stiklą, metalą ir „TetraPak“ tipo pakuotes.

Universitetas ne tik superka iš savo studentų atiduodamas rūšiuoti šiukšles, bet ir numatė specialias pinigines premijas kiekvienam, kuris pristato daugiau kaip 10 kg išrūšiuotų pakuočių.

Universitetas įrengė ir specialią maisto kompostavimo laboratoriją, kuri pagamina pakankamai energijos, kad autonomiškai veiktų centro ventiliatorius, trys galingos apšvietimo lempos, 32 colių LCD televizorius ir DVD grotuvas.

Malaizija, kur perdirbama tik 5 proc. išmetamų atliekų, vis dar smarkiai atsilieka nuo Europos rodiklių – palyginti su tokių valstybių, kaip Šveicarija (52 proc.), Austrija (50 proc.), Vokietija (48 proc.), Nyderlandai (46, proc), Norvegija (40 procentų) ar Švedija (34 proc.), pasiektais perdirbimo rodikliais.

Vis dėlto Malaizijos nacionalinio universitetas tikisi iki 2020 m. pasiekti, kad jo akademinis miestelis taptų visiškai ekologiškas – tai yra nebelaidotų atliekų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius