-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šokoladas mažina širdies ligų riziką

Valgydami šokoladą beveik trečdaliu galite sumažinti riziką susirgti įvairiomis širdies ligomis ar netgi insultu, – rašoma myhealthnewsdaily.com tinklalapyje.
Šokoladas
Šokoladas / Photos.com

Jau ir anksčiau ne vienas tyrimas atskleidė, kad šokoladas teigiamai veikia žmogaus sveikatą. Daugelio mokslininkų jau buvo įrodyta, kad šis saldumynas mažina kraujo spaudimą ir gerina jautrumą insulinui (nejautrumas insulinui gali būti pirmasis diabeto požymis).

Tačiau mokslininkai tvirtina, kad šokolado efektyvumas širdžiai ar insulto rizikai iki šiol dar nebuvo iki galo aiškus.

Vis dėlto šio tyrimo padarytos išvados dar nereiškia, kad galima valgyti daug šokolado. „Daugelis parduotuvėse parduodamo šio skanėsto rūšių turi labai daug kalorijų. O valgydami kaloringą šokoladą gan greitai priaugsite svorio“, – tikina mokslininkai.

Anot tyrimo autorių, turint omenyje tai, kad šokoladas yra išties sveikas žmogaus organizmui, turėtų būti imtasi iniciatyvos parduodamame šokolade mažinti riebalus ir cukraus kiekį.

Oscaras Franco iš Kembridžo universiteto Anglijoje su savo kolegomis analizavo septynių tyrimų rezultatus, kuriuose dalyvavo daugiau nei 100 tūkst. žmonių. Jie išsiaiškino, kad penkiuose tyrimuose atskleista, jog šokolado vartojimas susijęs su mažesne širdies ligų rizika.

Nors tyrimo dalyviams buvo duodamas tiek pieniškas, tiek juodasis šokoladas, taip pat įvairūs šokolado gaminiai (sausainiai, šokoladiniai gėrimai, desertai ir pan.), mokslininkai tvirtina, kad kuo šokoladas yra mažiau apdirbtas, tuo jame išliks daugiau antioksidantų. Tokių medžiagų, kurios, kaip manoma, ir yra sveikos žmogaus organizmui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius