-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perdirbti kviečiama ir panaudotą muilą

Iš pažiūros egzotiška idėja rinkti ir perdirbti panaudotą muilą susilaukia vis daugiau šalininkų pasaulyje. Pasirodo, yra ne vienas ekologiškas šios priemonės sutaupymo būdas.
Temos: 2 Perdirbimas Muilas

Iš pažiūros mažytis muilo gabaliukas, tegu ir pilnai nesunaudotas, neatrodo galintis būti rimta ekologine problema. Tačiau vien Jungtinėse Valstijose yra per 4,5 mln. viešbučių kambarių, tad aplinkosaugininkai paskaičiavo, kad kasdien Amerikoje paliekama nuo 1 iki 1,5 mln. muilo gabaliukų, iš kurių dauguma keliauja į sąvartynus.

Pirmasis žingsnis, kurį siūlo ekologai – mažinti patį švaros priemonių vartojimą. Tam yra paprastas būdas – vietoj muilo ir šampūno pakuočių viešbučių numeriuose įrengti skysto muilo ir šampūno dozatorius. Šios paslaugos šalininkai pabrėžia, kad taip per metus viešbučiai sutaupys ir nemažą sumelę pinigų.

Tačiau yra viešbučių, kurie skysto muilo dozatorius laiko nepakankamai estetišku ir  pagarbiu klientų atžvilgiu pasirinkimu. Tokiu atveju organizacija „Clean The World“ viešbučiams, moteliams, renginių organizatoriams siūlo specialias talpas, į kurias surenka panaudotą muilą.

Nakvynės paslaugų teikėjai taip pat raginami rinkti panaudotą popierių ir plastikines pakuotes.

Daugumoje JAV valstijų ir Kanados provincijų surinktas muilas vėliau patenka į perdirbimo gamyklą Floridoje, kur iš jo pagaminamas naujas muilas. „Clean The World“ vėliau išsiunčia naujas higienos priemones į trečiojo pasaulio šalis Afrikoje, Nikaragvoje ar Haityje. Kita dalis naujo muilo išdalinama benamiams ir prieglaudoms pačioje Amerikoje.

Iš viso per savo veiklos metus kompanija skelbiasi iš perdirbamų medžiagų pagaminusi per 7 milijonus naujų muilo gabaliukų!

Šaltiniai: cleantheworld.org/press.asp ir recyclingnj.com/recycle/soap.html

Logotipas/Žaliasis taakas
Logotipas/„Žaliasis taškas“


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius