Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prikelti naujam gyvenimui

Perdirbimas – pagrindinis būdas iš naujo panaudoti tai, ką išmetame į buitinių atliekų konteinerius. Tačiau kartais nesusimąstome, kad ir patys galime prikelti panaudotas pakuotes naujam gyvenimui.
Tempest Hoy rankinės
Tempest Hoy rankinės / .
Temos: 1 Perdirbimas

Tikimės, kad šie keli įdomūs pavyzdžiai padės jums susimąstyti – ar tikrai viskas, ką išmetame, yra „atliekos“?

50 plastiko maišelių = stilingas krepšys Jūsų hobis – pynimas ar mezgimas? Galite tai išnaudoti ir pasigaminti rankinę, kuri bus vienintelė mieste, o gal ir Lietuvoje. Kūrėja Tempest Hoy įrodė, kad tereikia vos 50 plastikinių, paprastai išmetamų maišelių – ir jūs turėsite stilingą krepšį pirkiniams!
Ūkininkų turgelyje tokiu savo ekologiškumo įrodymu nustebinsite ne vieną!

Kamšteliai ir neperdirbamos knygos = šviestuvo gaubtai Lankotės šviestuvų salone, tačiau vis negalite išsirinkti stilingo gaubto, tinkančio prie interjero? O gal verta pataupyti išmetamus gėrimų kamštelius ar pasirausti palėpeje? Londono menininkė Lucy Norman įrodė, kad sukurti stilingą šviestuvą gali padėti ir senovinės knygos, kurios šiaip netinka pakartotiniam perdirbimui.

Seni telefonai = avių skulptūros Senieji laidiniai telefonai atgyveno savo gyvenimą, tačiau ar būtina išmesti juos į šiukšlyną. Jei kartais lankysitės Vokietijoje esančiame Frankfurto telekomunikacijų muziejuje, pamatysite, kokiomis žavingomis vaizduojančiomis skultūromis jas pavertė menininkas Jeanas Lucas Cornecas!

Logotipas/Žaliasis taakas


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius