Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Natūralaus jogurto nauda jūsų kūnui ir buičiai

Jau nuo seno žinoma, kad natūralus jogurtas yra nepaprastai sveikas žmogaus organizmui. Tačiau, pasirodo, jo teikiama nauda ties tuo neapsiriboja.
Jogurto gėrimą galima ruošti ne tik iš egzotiškų vaisių, bet ir iš Lietuvoje derančių uogų.
Jogurto gėrimą galima ruošti ne tik iš egzotiškų vaisių, bet ir iš Lietuvoje derančių uogų. / 123rf.com nuotr.

Tinklalapyje health.com pateikti dar keli jogurto panaudojimo būdai, kurie galėtų nustebinti ne vieną.

Pasigaminkite jogurto veido kaukę

Visiškai nereikia brangių grožio procedūrų, kad jūsų veidas būtų skaistus ir švytintis. „Jogurto sudėtyje esanti pieno rūgštis dažnai yra naudojama darant netgi pačias brangiausias veido valymo procedūras. Ši rūgštis švelniai panaikina įvairius veido odos paraudimus, atsiradusias dėmeles, netgi išlygina nedideles raukšleles“, – tvirtina dermatologė Hema Sundaram.

Norėdami pasigaminti kaukę veidui, nedideliame puodelyje sumaišykite indelį jogurto su 2–3 lašais alyvuogių arba migdolų aliejaus ir įdėkite vieną valgomąjį šaukštą medaus. Užtepkite pasigamintą kaukę ant veido ir, palaikę maždaug 20–30 minučių, švariai ją nuplaukite. Po kelių procedūrų galėsite džiaugtis žvilgančia veido oda.

Jogurtas – ekologiškas valiklis

Namuose turite keletą žalvarinių daiktų, kurie dėl ilgo stovėjimo pajuodavo? Ne bėda, jogurtas puikiai išvalo patamsėjusį žalvario ar vario metalą. Tiesiog šiek tiek drėgnu skudurėliu pavalykite patamsėjusias metalo vietas, tuomet tą patį skudurėlį suvilgykite jogurte ir šveiskite juo metalą.

Darykite tai, kol pamatysite, kad žalvaris pradėjo žvilgėti. Nuplaukite jogurto perteklių šiltu vandeniu ir muilu, o metalą nusausinkite sausu rankšluosčiu. Šis būdas puikiai tinka ir turimiems žalvariniams papuošalams valyti.

Jogurtas palengvina virškinimą

Natūraliame jogurte esantys probiotikai (naudingosios bakterijos) subalansuoja organizmo mikroflorą, o tai padės jums geriau virškinti bet kokį maistą. Jeigu siekiate dar geresnio rezultato, prieš pirkdami jogurtą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį, svarbu, kad jogurte būtų ne mažiau kaip  milijardas kolonijas sudarančių vienetų gyvų kultūrų (angl. colony-forming units CFUs). Daugelis jogurto gamybos įmonių šią informaciją pateikia savo internetinėse svetainėse.

Natūralus jogurtas mažina kraujo spaudimą

Dar viena priežastis, dėl kurios jogurtą reikėtų kur kas dažniau vartoti, tai jo savybė mažinti kraujo spaudimą, tačiau tik tuo atveju, jeigu valgysite liesą jogurtą. Specialūs natūraliame jogurte esantys baltymai reguliuoja ne tik kraujo spaudimą, bet ir kalcio, magnio ar kalio kiekį žmogaus organizme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius