Didžiosios Britanijos rinktinė mačo su Lietuva laukia atsipalaidavusi: komandos treniruotė baigėsi lažybomis dėl 150 Lt

Prie Europos krepšinio čempionato favoritų nepriskiriamos Didžiosios Britanijos rinktinės krepšininkai, rodos, patys supranta, jog kalnų Lietuvoje jie nenuvers. Dvikovai su Lietuvos rinktine besiruošiantys svečiai antradienį ryte surengė pirmąją treniruotę, kurios pabaigoje krepšininkai, mesdami nuo vidurio linijos, varžėsi dėl trenerių įsteigto piniginio prizo.
Vienintelis nuo aikštės vidurio pataikė D.Clarkas (dešinėje)
Vienintelis nuo aikštės vidurio pataikė D.Clarkas (dešinėje) / Kadras iš Youtube.com

Tapk 15min/Sportas draugu FACEBOOK tinkle, spausk „like“.

Beveik kiekvieną treniruotę metimais nuo aikštės vidurio baigiantys Lietuvos krepšininkai turi savo pasekėjų. Antradienį ryte Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro salėje pratybas surengę Didžiosios Britanijos krepšininkai treniruotės pabaigoje jau ruošėsi eiti rūbinių link, tačiau vienas iš komandos trenerio Chriso Fincho asistentų iš kišenės išsitraukė du banknotus ir šūktelėjo: „Tas, kuris įmes nuo aikštės vidurio, laimės 40 svarų sterlingų (apie 156 Lt, – red. past.).“

Pirmas metimas buvo pergalingas

Išgirdę šiuos žodžius, krepšininkai griebė kamuolius ir nubėgo prie vidurio linijos. Pirmasis laimę pabandė centro puolėjo pozicijoje žaidžiantis 2,08 cm ūgio Danielis Clarkas. 22 metų krepšininko metimas buvo taiklus ir jis džiūgaudamas griebė ant žemės gulinčius banknotus.

„Danieli, palauk! Pinigus laimėsi tuomet, kai savo bandymus atliks visi kiti“, – krepšininką sustabdė prizinį fondą įsteigęs trenerio asistentas.

Nei Čikagos „Bulls“ ekipos žvaigždės Luolo Dengo, nei kitų Didžiosios Britanijos rinktinės krepšininkų metimai tikslo nepasiekė, tad 40 svarų sterlingų atiteko D.Clarkui.

VIDEO: 15min.lt - Didžiosios Britanijos krepšinio rinktinės treniruotė

Žvaigždė bendrauti su žurnalistais nesutiko

Treneris Chrisas Finchas, paklaustas apie komandos tikslus šiame čempionate, leido suprasti, jog Didžioji Britanija apie aukštas vietas net nesvajoja.

„Pirmiausia, mes norime pasirodyti geriau nei praėjusiame Europos čempionate Lenkijoje. Pagrindinis mūsų tikslas yra patekti į kitą čempionato etapą. Jei tai mums pavyks, šį čempionatą laikysiu pavykusiu“, – tvirtino strategas.

Išgirdęs klausimą, ar žino, kaip įveikti Lietuvos rinktinę, C.Finchas šyptelėjo: „Taip. Bet savo plano dabar neišduosiu. Pažiūrėsime, ar jis suveiks rytoj vakare.“

Didžiausia rinktinės žvaigždė, vidutiniškai po 17,4 taško per praėjusio sezono NBA rungtynes pelnęs L.Dengas bendrauti su žiniasklaida nesutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius