Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14 /13:45

Kęstutis Kemzūra: varžovų nuovargį privalome paversti savo pranašumu

Stebuklus šiame Europos čempionate kurianti Makedonijos rinktinė visame sunkių rungtynių maratone verčiasi tik 7–8 pagrindiniais krepšininkais. Dėl traumos iš rikiuotės iškritus pagrindiniam makedonų centrui Todorui Gečevskiui, likusiems žaidėjams tenkantis krūvis padidėjo dar labiau. Būtent tuo ir stengsis pasinaudoti Lietuvos rinktinę ketvirtfinalio mūšiui ruošiantis Kęstutis Kemzūra.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Norėtume tai paversti savo pranašumu. Tiksliau, turime tai paversti savo pranašumu. Kol kas tai yra tik popieriuje“, – paklaustas apie rungtynių su išsekusiais makedonais planą, tvirtino Lietuvos rinktinės treneris.

– Ką galėtumėte pasakyti apie šiandieninius Lietuvos rinktinės varžovus? – po trečiadienį ryte surengtos treniruotės žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Manau, kad tai yra pajėgi komanda. Jų patekimas į ketvirtfinalį, jų pergalės prieš tokias pajėgias komandas kaip Graikija bei Slovėnija, jų žaidimas su Rusija – visa tai kalba apie jų pajėgumą. Pagrindiniai jų lyderiai yra Bo McCalebbas, Vlado Ilievskis ir Pero Antičius. Ši komanda sugeba gerai kontroliuoti rungtynių tempą. Jie visą laiką žaidžia su dviem gynėjais ir tai jiems padeda išvengti klaidų. Makedonai dažnai žaidžia „du prieš du“, o jų aukšti žmonės, taip pat kaip ir mažiukai, gerai pataiko iš toli. Varžovai perima daug kamuolių. Ypač – B.McCalebbas, kuris yra labai greitas. Šiame čempionate jis žaidžia labai puikiai.

Daugiausia jie naudoja 7–8 žaidėjus. Manau, kad rotaciją jiems apsunkino ir Todoro Gečevskio, kuris buvo svarbus jų žaidėjas, trauma. Manau, kad sužaisti tiek rungtynių per tokį trumpą laiką yra labai sunku, tad mums labai svarbu palaikyti aukštą tempą. Svarbus vaidmuo teks tiems mūsų žaidėjams, kurie į aikštelę įeis nuo suolelio. Intensyvumas ir agresyvumas bus ypatingai reikalingas gynyboje.

– Rungtynės su Makedonija bus pačios svarbiausios, kurias Lietuvos rinktinė žaidė šiame čempionate. Kaip tai veikia komandą emociškai?

– Mums kiekvienos rungtynės, kurias žaidėme, buvo labai svarbios. Apie tai galvoti nesistengiame, nes ir taip visi šiuos dalykus suprantame. Mes stengiamės galvoti apie tai, ką mums reikia daryti, apie mūsų žaidimo planą, apie tai, kaip mums reikia žaisti, kokios taktikos reikia laikytis ir kaip mums reikia gintis. Tai yra kur kas svarbiau.

VIDEO: 15min.lt - Kęstutis Kemzūra apie dvikovą su makedonais

– Kalbant apie gynybą, daugiausia dėmesio planuojate skirti B.McCalebbui?

– Dėmesio reikia skirti visiems. Tačiau, kaip jau sakiau, yra du pagrindiniai žaidėjai: V.Ilievskis daugiau valdo komandą, o B.McCalebbas daugiau užbaiginėja atakas. Ypatingas dėmesys bus skiriamas šiems dviem žaidėjams.

– Ką nuveikėte per šiandieninę treniruotę?

– Kažko daug nenuveiksi. Truputį pamėtėme, pasikartojome gynybos ir puolimo planus.

– Grįžtant prie Rusijos ir Makedonijos rinktinių mačo, kaip sureagavote po pergalingo Sergejaus Monios metimo? Ar buvo daug džiaugsmo?

– Nebandysiu apsimetinėti – manau, kad Rusijos rinktinė yra stipresnė. Tačiau reikia žaisti su tais varžovais, kurie tau tenka. Čia labai džiūgauti negali, nes makedonai jau ne vienose rungtynėse įrodė, jog lengvų varžovų nebūna. Reakcija po pergalingo S.Monios metimo buvo tokia savotiška. Džiaugiausi dėl savo kolegos ir draugo Davido Blatto.

– Ar padėkojote jam?

– Padėkojau (šypsosi). Bet iš tiesų tai reikėjo S.Moniai dėkoti.

– Rusai praktiškai pusę taškų makedonams įmetė iš baudos aikštelės. Ar bandysite tai išnaudoti?

– Pranašumų ieškosime visur, kur tik galime. Aišku, stengsimės ir tai išnaudoti. Aš nemanau, kad rusai labai blogai gynėsi. Galbūt jie kažkur šiek tiek klydo. Bet reikia pripažinti, kad makedonai labai gerai gynėsi prieš rusų lyderius Andrejų Kirilenką ir Viktorą Chriapą. Būtent jų tose rungtynėse Rusijos komandai labai trūko. Bet čia yra jų reikalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius