-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio triukų Dalia Grybauskaitė nedemonstravo

Kamuolio žygis „Varom už Lietuvą“ pasiekė sostinę. Simono Daukanto aikštėje, esančioje priešais Prezidentūrą, į akciją įsitraukė, tiesa, labai kukliai, ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors beveik prieš mėnesį Klaipėdoje aplankydama ten besitreniravusią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, D.Grybauskaitė gyrėsi, jog ir ji net 11 metų žaidė krepšinį, be to, yra dirbusi su pačiu Vladu Garastu, į S.Daukanto aikštės grindinį Prezidentė kamuolį sumušė vos kelis kartus.

„Labai džiaugiuosi, kad visa Lietuva laukia krepšinio. Krepšinio, kuris Lietuvoje yra pasitikėjimo ir vienybės šventė. Tai, ko dažniausiai trūksta šiandieninėje Lietuvoje. Linkiu, kad ir toliau krepšinis vienytų tautą ir įkvėptų pasitikėjimo savimi“, – kalbėjo į žygį įsitraukusi D.Grybauskaitė.

Per 45 dienas žygio „Varom už Lietuvą“ kamuolys apkeliavo 102 miestus ir miestelius, įveikė daugiau nei 2100 km. S.Daukanto aikštėje tautos kamuolį Prezidentei perdavė Vilniaus Universiteto studentai, kamuolį atvarę nuo Rotušės aikštės.

Prezidentės autografu papuoštas  kamuolys nuo S.Daukanto aikštės nukeliavo per Baltąjį tiltą,  Europos aikštės link – iki čia jį varė žurnalo „Valstybė“ redakcija, pianistė Guoda Gedvilaitė, „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto komanda su vadovu Mindaugu Špoku priešakyje, „Birštono mineralinių vandenų“ komanda, Vilniaus savivaldybės darbuotojai.

Europos aikštėje siaučiant riedutininkams ir riedlentininkams kamuolys perduotas Lietuvos krepšinio federacijos vadovams Vladui Garastui ir Mindaugui Balčiūnui.

Prabumbsėjęs Žirmūnus, Šnipiškes, Jeruzalę ir Pašilaičius tautos kamuolys pasuks į finišo tiesiąją – Panevėžį. Po intensyvios kelionės po Vilnių „Varom už Lietuvą“ kamuolys pirmadienio vakarą užmigs Didžiosios Riešės „Iki“ parduotuvėje.

VIDEO: 15min.lt - Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo akcijoje "Varom už Lietuvą"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius